Мапа порталу

У Миколаєві відбудеться прем'єра фільму «Я і Фелікс» та зустріч з режисеркою стрічки Іриною Цілик

11 квітня в український прокат виходить фільм «Я і Фелікс» — повнометражний ігровий дебют української режисерки Ірини Цілик. У цей же день з Миколаєва стартує спеціальний тур та серія зустріч із режисеркою та командою.

У цей день, о 18:00, у Миколаєві фільм покажуть у кінотеатрі «Батьківщина» за адресою: вулиця Маріупольська, 9. Після сеансу запланована зустріч та обговорення стрічки з режисеркою фільму Іриною Цілик.

«Я і Фелікс» розповідає історію про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х. У центрі сюжету – його стосунки із сім’єю, друзями, першим коханням і з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані. Стрічка знята за мотивами книжки «Хто ти такий?» українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха.

«Це дуже особливий для мене момент – зустріч фільму з українськими глядачами, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Тож я сподіваюся, що в кінотеатри прийдуть дуже різні люди. Бо цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики. Я сподіваюся, цей досвід стане для багатьох доволі щемкою емоційною мандрівкою», – розповідає режисерка Ірина Цілик.

Для трьох головних героїв ця стрічка стала дебютом в українському кіно: Тимофія зіграли Андрій Чередник, син режисерки та автора книги «Хто ти такий?», та Владислав Балюк. Роль Фелікса, колишнього контррозвідника — український письменник і поет Юрій Іздрик. У фільмі також зіграли зокрема Володимир Гладкий («Дільничий з ДВРЗ»), Андрій Ісаєнко («Щедрик», «Кіборги», «Захар Беркут»), Анастасія Карпенко («Як там Катя?», «Лікар Ковальчук») та інші.

Квитки можна придбати онлайн за посиланням



знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: