Мапа порталу

Цап-царап: у Миколаєві відбувся майстер-клас з малювання в техніці гратаж

Днями бібліотека імені М.Кропивницького разом та культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса» організували майстер-клас з малювання у техніці гратаж. Ще її називають «Цап-царап».

Використовуючи таку техніку, малюнок виділяється шляхом подряпування пером, гострим інструментом по паперу або картону, залитого тушшю.

«Передбачається нанесення на білий картон кольорового забарвлення. Потім шар воску. Згодом це все заливається чорною тушшю, або гуашшю. За допомогою гострих паличок наноситься малюнок будь-який. Можна на основі кальки зробити заготівлю. А можна просто вільний малюнок-фантазію», - розповіла керівниця «Арт-спокуси» Валентина Кривцова.

Цікавим є те, що люди, які малюють за допомогою паличок, продряпуючи малюнок, навіть не здогадуються, який саме колір одразу з`явиться на папері.

Цей процес зовсім не передбачає, що ви відразу усе схопите на льоту й будете створювати шедеври. В такому випадку головне отримати задоволення від творчості.

«Людям подобається, що ось так на темному тлі виходять такі світлі різноманітні образи. Кожен обрав собі цікавий образ, який він захотів відтворити за допомогою техніки гратографії. І якщо у когось щось не дуже виходить, тренери допомагають», - акцентує Леся Сайковська.

Організатори впевнені, що творчість є гарним способом турботи про свій психоемоційний стан. За допомогою створення будь-яких арт-об`єктів можна легко відірватися від неприємних думок та виразити свій внутрішній стан.

IMAGE FOLDER (/files/2024/3_March2024/290324)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: