Мапа порталу

Миколаївці можуть отримати кваліфіковану психологічну допомогу

Через військові дії, що ведуться на території нашої держави через вторгнення росії, питання психічного здоров'я населення постало дуже гостро.

Цю тему, зокрема, обговорили в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ», гостем якої стала начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міськради Ірина Шамрай.

За її словами, всі сім центрів первинної медико-санітарної допомоги, які працюють в Миколаєві, уклали договори з НСЗУ, щоб отримати пакети з надання психологічної допомоги населенню.

«До нас звертаються пацієнти з тривожністю, депресивними симптомами. З ними працює мультидисциплінарна команда. Я скажу більше: ми запрошували психологів також в управління охорони здоров'я. І я б рекомендувала всім колективам звернути увагу на стан своїх працівників. Ця стадія тривожності не повинна перейти межі, коли людина може втратити контроль над своїм життям», - радить Шамрай.

Всі ЦПМСД міста надають послуги, щоб цього не сталося і роблять це досить успішно, про що свідчить кількість звернень до психологів, каже начальниця управління.




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: