Мапа порталу

Департамент ЖКГ готує сани влітку

Сьогодні, 13 травня, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради - начальник управління житлового господарства Андрій Палько представив на розгляд членів виконкому проект рішення «Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. і його стабільному проходженні ».

Розповідаючи про плани роботи на майбутній рік, Андрій Миколайович підвів підсумки нинішнього. Так, опалювальний сезон 2014/2015 року в цілому в місті проходив без особливих ускладнень, великих аварій і відключень завдяки значним обсягам робіт, виконаних під час підготовки до зими на об'єктах енергетики, житлово-комунального господарства, соціальної сфери.

Тривалість опалювального сезону в місті склала 173 доби.

У роботу було запущено і функціонувало:

- 111 котелень ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»;

- 1 котельня ВАТ «Миколаївська ТЕЦ»;

- 2 котельні ДП «НВКГ «Зоря»-«Машпроект»;

- 36 власних індивідуальних котелень;

- 64 котельні закладів соціальної сфери.

Робота котелень теплопостачальних підприємств і відпуск тепла споживачам виконувалися з дотриманням температурного графіка. На початку опалювального сезону були нарікання абонентів ВАТ «Миколаївська ТЕЦ» на несвоєчасну подачу теплоносія. Завдяки проведеним роботам протягом двох тижнів аварійні ситуації були ліквідовані.

Серед негативних моментів: в ході опалювального сезону відбувалися перебої з електропостачанням об'єктів ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», ВАТ «Миколаївська ТЕЦ», що провокувало вихід з ладу устаткування і, як наслідок, погіршення якості надання послуг споживачам міста.

Протягом минулого опалювального сезону 2013/2014 рр .. було витрачено 118 100 000 куб. м газу, в опалювальному сезоні 2014/2015 років основними теплопостачальними підприємствами спожито 94100000. куб. м газу або на 24 млн. куб. м (20%) менше.

Незважаючи на те, що минулого міжопалювального періоду на заходи з підвищення енергоефективності та скорочення споживання природного газу було направлено з різних джерел понад 48 млн. грн., виконати державні завдання щодо обсягів газозаміщення не вдалося.

Протокольним рішенням Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 №43 рекомендується НКРЕКП та органам місцевого самоврядування при встановленні тарифів на комунальні послуги врахувати витрати постачальників послуг на придбання та встановлення приладів обліку відповідних ресурсів, що відпускаються населенню і прискорити перехід до розрахунків за їх споживання виключно за показниками приладів обліку.

Зокрема тарифи для населення по м. Миколаєву з 01.04.2015 зросли на 67%.

Підвищення цінового навантаження на сімейні бюджети вже відчувалося протягом минулого опалювального сезону, про що свідчить порівняльний аналіз нарахування обсягів субсидій: у 2014 році - 4165000. грн., а за 3 міс. 2015 року - 9579000 грн. або в 2,2 рази більше.

Для реалізації запланованих заходів з підготовки житлового фонду до опалювального сезону 2015-2016 р. бюджетом міста передбачено кошти в сумі 3 млн. 764 тис. грн.

Крім того, передбачені кошти на капітальний ремонт житлового фонду за рахунок видатків з бюджету міста за наступними напрямками:

- капітальний ремонт покрівель - 12 010 тис. грн .;

- загальнобудівельні роботи з капітального ремонту житлового фонду - 3059 тис. грн.;

- капітальний ремонт із заміною приладів обліку споживання теплової енергії - 3547 тис. грн.

Також, в міжопалювальний період у 2015 році на виконання робіт з повірки та поточного ремонту приладів обліку споживання теплової енергії заплановано 660 тис. грн.

image

image

image

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: