Мапа порталу

Розробники Стратегії розвитку Миколаєва бачать наше місто як Смарт Сіті

Сьогодні, 26 лютого, в бізнес-центрі «Олександрівському» презентували проект Стратегії розвитку Миколаєва на 2016-2021рр.

- Стратегія - це плани на майбутнє, формалізована візія, яким ми бачимо своє місто через деякий час. Стратегія розроблена на 5 років. Це як раз той термін, який в умовах нашого часу, я маю на увазі швидкозмінних процеси, буде досить, щоб атмосфера, в якій ми живемо і працюємо, змінилася. Виходячи з Стратегії, будуть визначені пріоритети розвитку міста, а також проекти, реалізовуючи які ми будемо реалізовувати стратегію розвитку нашого міста. Буде відкоригований генеральний план міста, оскільки стратегія допоможе визначити, як буде розвиватися місто, якими будуть райони, яка їх спеціалізація, де буде розвиватися культурне середовище, спорт, технологічні зони. Шлях, який ми хочемо пройти по розвитку Миколаєва, повинен починатися зі стратегії, - сказав Олександр Сєнкевич.

Проведена в січні стратегічна сесія допомогла виміряти температуру в місті, дізнатися, як люди бачать розвиток міста, виділити пріоритетні напрямки розвитку Миколаєва.

- Стратегія - це не документ, в якому написано, що місто має бути красивим, надійним, сухим і комфортним. Це не місто-памперс, це місто Миколаїв. Якщо ми говоримо, що місто має бути сухим і комфортним, то це не підходить для Миколаєва, - уточнив мер. 

IMAGE FOLDER (/files/News/367)

Отже, розробники Стратегії, городяни і фахівці Агентства розвитку Миколаєва, в 2021 році бачать Миколаїв центральним вузлом розвитку півдня України, важливим стратегічним вузлом північної частини Причорномор'я, визнаним на міжнародному рівні. Передбачається, що в місті буде проводиться безперервний аналіз кращих технологічних рішень і їх впровадження для забезпечення сталого розвитку суспільства, економіки та навколишнього середовища. І як результат - Миколаїв отримає статус Смарт Сіті, який присвоюють європейськими містами з високими темпами розвитку і продуктивності.

У розробці Стратегії брав участь і міжнародний експерт з місцевого та регіонального розвитку Марко Дошляк. На круглому столі він представив візію (бачення) міста і пріоритетні напрямки його розвитку.

Серед стратегічних напрямків розвитку експерти виділили такі:

1. Розвиток міста, орієнтоване на стійку середу проживання городян.

2. Встановлення безпечної і надійної середовища для інвестицій як основи подальшого стабільного економічного розвитку.

3. Збалансоване і комплексне вдосконалення якості життя в Миколаєві.

4. Удосконалення інституційного середовища і процесу управління.

Олександр Сєнкевич розповів, що наприкінці весни буде підготовлений проект рішення міської ради «Про затвердження «Стратегії розвитку Миколаєва на 2016-2021 рр.»,  який винесуть на розгляд депутатів.

Городяни все ще можуть пропонувати свої ідеї щодо розвитку міста і взяти участь в роботі оргкомітету, який буде готувати остаточний варіант проекту Стратегії розвитку Миколаєва на 2016-2021рр. 

IMAGE FOLDER (/files/260216_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: