Мапа порталу

Депутати міської ради пропонують попросити у Кабінету Міністрів України субвенцію на придбання апарату МРТ

Члени постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту пропонують звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення цільової субвенції на придбання для Миколаєва магнітно-резонансного томографа.

Таке рішення депутати міської ради обґрунтовують тим, що одного апарата МРТ, на якому проводять безкоштовні обстеження для миколаївців, півмільйонному місту недостатньо. Городяни, які не можуть сплатити за цю послугу у приватних клініках, змушені чекати своєї черги протягом трьох місяців.

За рахунок бюджету розвитку таке обладнання придбати неможливо, бо навіть три роки тому воно коштувало більше 20 мільйонів гривень, і це без обслуговування та установки.

Як пояснили фахівці управління охорони здоров’я міської ради, на поточний рік у бюджеті закладено кошти у розмірі 500 тисяч гривень лише на капітальний ремонт апарата МРТ. Є висновки експертів про те, що такий ремонт слід проводити кожні два з половиною роки.  

Голова комісії Сергій Мотуз пригадав, що до 2010 року знаходили хоч невелику, та все ж можливість відродити галузь охорони здоров’я: «Перший у Миколаєві комп’ютерний томограф з’явився у 2003 році, він був встановлений в обласній лікарні. Тоді як у Херсоні подібний прилад був уже в 1992 році».

Сергій Васильович відзначив, що, враховуючи кількість обладнання, яке знаходиться у міських лікарнях, а також приватні МРТ, за останні чотири – п’ять років Миколаїв вже досить добре оснащений.

Домовилися підготувати звернення до міського голови, який, в свою чергу, має порушити питання про виділення Миколаєву коштів на придбання ще одного комп’ютерного томографа протягом 2016-2017 років перед Кабінетом Міністрів України.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/MRT)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: