Мапа порталу

Знов те саме. Депутати в 14 раз обговорили проект Регламенту Миколаївської міської ради VII скликання

Засідання робочої групи з розробки проекту Регламенту Миколаївської міської ради VII скликання, Положення про постійні комісії Миколаївської міської ради VII скликання і формування органів ради сьогодні, 25 січня, тривало 2 години 25 хвилин. Депутати зібралися з цього питання 14-й раз і ретельно готували документ, який буде регламентувати їх роботу всю каденцію.

Депутат Ігор Концевой вніс ідею про необхідність довгострокового планування пленарних засідань, щоб кожен депутат міг спланувати свій графік і не пропускати сесійних засідань. Глава фракції «Наш край» Олег Крисенко зазначив, що згідно із законодавством сесія із земельних питань повинна проходити 1 раз на місяць. Депутати погодилися з обома доповненнями.

Голова фракції партії «Самопоміч» Сергій Ісаков запропонував розмістити варіант Регламенту, підготовлений їх фракцією, на сайті міської ради як альтернативний. Це пропозиція не отримала підтримки.

Олег Крисенко, критик регламенту «Самопомочі», як він сам себе назвав, виступив проти надання кожному депутату графічних матеріалів за рішеннями, пов'язаними із землеустроєм, розташуванням МАФів і тощо. Оскільки це колосальні витрати на папір. В якості альтернативи він запропонував членам земельної комісії, а в її складі представлені всі фракції, ретельно розглядати питання.

Депутат Філевський вважає, що мова йде про боротьбу двох концепцій:

- Або концепція повної відкритості, яку пропонує «Самопоміч», тобто прозорість проектів рішень від початку і до кінця, візуалізація відповідальності всіх виконавців для того. щоб було видно, хто і за що відповідає, і які порушення допустив. Або ...

Сергій Ісаков запропонував все ж таки повернутися до їх варіанта документа, якщо перший Регламент не набере підтримки більшості членів робочої групи.

Міський голова Олександр Сєнкевич, почувши пропозиції, заговорив по-французьки:

-         Є таке французьке слово «дежавю». У мене таке враження, що я вперше сюди приїхав, але в мене це вже колись було. Ви мене вже колись викликали, ми точно так само проходили ці питання. Було 13 засідань і знову ми повертаємося до того, з чого починали. Давайте відпрацюємо всі зауваження, і я попрошу всіх голів фракцій розписатися на узгодженому варіанті Регламенту на кожній сторінці. Все це знов те саме.

Гарячі обговорення виникли під час обговорення процедури виявлення факту «кнопкодавства» і заходів покарання порушників закону. Депутат Олександр Омельчук запропонував від імені фракції «Опозиційний блок» у разі фіксації такого факту міському голові призупинити сесію, вивчити ситуацію на комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики і в разі підтвердження факту про «кнопкодавство» позбавити порушника права голосування на 2 пленарних засіданнях.

Депутат Олена Кісельова запропонувала покарати двох депутатів - і того, який голосує за сусіда,  і самого сусіда, а також скасувати рішення, яке було прийнято з порушенням.

Олександр Сєнкевич не погодився:

- Тоді може бути саботаж. Один депутат встав і вийшов із залу, другий спеціально замість нього натиснув кнопку. Рішення не прийняте ...

У підсумку вирішили, що карати «кнопкодавців» можна буде тільки відразу по гарячих слідах, відповідно і відразу будуть скасовуватися результати голосування з порушенням, відразу переголосовувати. А фото депутатів-порушників займуть «почесне» місце на дошці ганьби, яку створять на офіційному сайті міської ради.

Депутати домовилися неприйняті проекти рішень виносити на розгляд наступної сесії тільки після повторного розгляду проекту в комісіях, а також подавати депутатські запити в заключній частині сесії.

Багато розбіжностей викликала пропозиція «Опозиційного блоку» по захисту результатів таємного голосування. Отже, Олександр Омельчук запропонував під час таємного голосування урни розташовувати біля кабінок для голосування, ніхто не може перебувати в радіусі 5 метрів від кабінки, окрім депутатів, голосує не має права демонструвати свій бюлетень. Якщо непоправне сталося, то процес таємного голосуючий зупиняється, а фото порушника - на дошку ганьби.

- У колег є великий досвід участі в таких голосуваннях, вони хочуть, щоб так більше не було, - прокоментував Сергій Ісаков.

У підсумку депутати вирішили, що бюлетень кластимуть у конверт, щоб уникнути розголошення таємниці волевиявлення.

Наприкінці засідання Сергій Ісаков повідомив, що їх фракція не буде підписувати аркуші узгодженого Регламенту, бо вона не брала участі у роботі над цим документом.  

IMAGE FOLDER (/files/News/344)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: