Мапа порталу

Детальні рекомендації, що робити у разі ядерного вибуху

Ймовірність мала, але план дій потрібен завжди: як вберегти себе під час радіаційної загрози

На тлі поразок на полі бою, керівництво рф вдається до ядерного шантажу. Такий удар по Україні малоймовірний, а головна мета цих погроз – змусити українців йти на поступки, а партнерів – послабити підтримку. Це залякування не матиме очікуваних росією наслідків.

Водночас українці мусять мати план дій на випадок будь-яких надзвичайних ситуацій: бомбардувань, застосування ядерної зброї, «брудної бомби» чи в разі аварії на АЕС.

Центр Стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробив детальні рекомендації (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya-brudnoyi-bomby-yadernoyi-ataky-chy-avariyi-na-aes/), що робити у разі ядерного вибуху, якщо ви в цей час – на вулиці, вдома або за кермом. А також план дій у ситуації, коли ви під час ядерного вибуху були вдома, а ваші діти – у школі чи садочку (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya-brudnoyi-bomby-yadernoyi-ataky-chy-avariyi-na-aes/).

Крім цього, фахівці дали відповіді на популярні питання щодо йодопрофілактики (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya-brudnoyi-bomby-yadernoyi-ataky-chy-avariyi-na-aes/) у разі радіаційної загрози.

Читайте їх усі за посиланнями на сайті Dovidka.info.

Поради актуалізували спільно з Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки на основі досвіду і інструкцій України після аварії на ЧАЕС (1986р).

Центр Стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: