Мапа порталу

Миколаївщина зазнала масованих обстрілів: звіт рятувальників за останню добу

За добу зареєстровано 4 пожежі, 3 з яких виникли вночі в результаті масованого обстрілу російськими окупантами Миколаївщини. Повідомляє Головне управління ДСНС України в Миколаївській області.
Перший епізод стався у Миколаївському районі. Росіяни поцілили в трансформатори, рятувальників сповістили про це о 23:26.
На місце виїхали чергові караули 2, 3, 4 та 19 державних пожежно-рятувальних частин 2 державного пожежно-рятувального загону. Силами вогнеборців пожежу ліквідовано о 05:00 на площі 50 кв. м. Через ворожі військові дії знищено 3 трансформатори та 240 л мастила.
Від ДСНС на місці працювали 6 одиниць техніки та 25 вогнеборців.
О 01:11 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що окупанти продовжили терор цивільного населення — по вул. Крилова м. Миколаєва через влучення боєприпасів та уламків від них загорілися 5 легкових автомобілів.
Силами чергового караулу 2 ДПРЧ 2 ДПРЗ ліквідовано пожежу на площі 20 кв. м. Від ДСНС на місці працювала 1 одиниця техніки та 4 рятувальники.
Майже одночасно, в с. Полігон Шевченківської територіальної громади загорівся гараж. Рятувальників сповістили про це о 01:20. На місці працювали вогнеборці 16 ДПРЧ 2 ДПРЗ. Пожежу ліквідовано о 01:57 на площі 20 кв. м.
Від ДСНС залучалися 4 рятувальників та 1 спецавтомобіль.

Ще одна пожежа не пов'язана із веденням бойових дій.
Тут близько 15:30 з невстановленої причини загорілися речі домашнього вжитку на балконі квартири на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку по проспекту Богоявленському м. Миколаєва.
На місце направлено черговий караул 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ та чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. О 16:05 пожежу ліквідовано на площі 5 кв. м.
Від ДСНС на місці працювали 2 одиниці техніки та 8 вогнеборців.

Також, під час масованого ракетного обстрілу м. Миколаєва ввечері 29 вересня та вночі 30 вересня виникли надзвичайні події, пов'язані із травмуванням та загибеллю мирного населення. Спершу, близько 17:20 ворог поцілив касетними боєприпасами по одному з районів міста, де в цей час знаходились люди. Тут загинуло 3 людей, ще 9 постраждали. Уламки ракети розкидало навколо. Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону обстежено місця надзвичайної події в районі вулиць Космонавтів, Вінграновського та Нагорної, вилучено залишки боєприпасів.
“Нічний обстріл” призвів до руйнування одного з під'їздів дев'ятиповерхового житлового будинку в Заводському районі Миколаєва. Тут рятувальники проводили пошуково-рятувальні роботи. Загалом постраждало 4 громадян, 3 з них опинилися заблокованими у власних квартирах, одну жінку затисло будівельними елементами. Усіх постраждалих деблоковано та передано бригадам швидкої медичної допомоги.
Від ДСНС на мсіці працювали 12 одиниць спецтехніки, в тому числі автокран Zoomlion, та 45 рятувальників.
Також, минулої доби піротехніки ДСНС продовжили роботи по обстеженню Миколаївщини на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. 29 вересня відпрацьовано ряд повідомлень, вилучено 15 боєприпасів. Крім того, обстежено акваторію річки Південний Буг в районі с. Ковалівка Миколаївської області, вилучено 5 вибухонебезпечних предметів.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/september2022/30092022)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: