Мапа порталу

Спільнота картографів Google на Миколаївщині пропонує розробити візуальний проект "смачної" інформації про наше місто

14 січня міський голова Олександр Сєнкевич провів чергову зустріч з представниками Миколаївської організації Національної спілки архітекторів України, у якій взяли участь віце-мер Юрій Степанець, головний архітектор Миколаєва Валерій Мальченко, начальник відділу охорони культурної спадщини Ірина Бондаренко, представники управління   державної   архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області, волонтери-картографи.

Юрій Решетник, представник спільноти картографів Google на Миколаївщині, за дорученням мера продемонстрував  інструменти та можливості, якими володіють спеціалісти.

Перш за все, картографія, яку розробили молоді ініціативні IT-фахівці, знадобиться гостям міста, які у онлайн-режимі зможуть прослухати аудіо ролики з інформацією про найцікавіші місця та пам’ятки Миколаєва.

Для самих городян буде цікавою розробка маршрутів для велопрогулянок рідним містом, яку можна здійснити за допомогою мобільних телефонів.

Влада та комунальні служби можуть використати картографію для позначення мереж водо- та теплопостачання, інших комунікацій. Є механізм, щоб у випадку аварії на мережах оперативно повідомляти про неї диспетчера.

Серед корисних інструментів також моніторинг комунальних підприємств у плані відстеження роботи техніки; прототип карти інвест - проектів з позначенням об’єктів та їх детальним описом; зонування території міста; розміщення паспортів об’єктів; інвентаризація комунальної власності; можливість розміщення фотосфер, тобто віртуального зображення інвестиційних об’єктів та багато іншого.

Віце-мер Юрій Степанець пообіцяв, що найближчим часом цей проект буде запущено. А Ірина Бондаренко запропонувала спільноті картографів не зволікаючи приступити до роботи з відображення на онлайн-ресурсах пам’яток культури та архітектури міста, створення привабливих туристичних маршрутів.

Представники спілки архітекторів сьогодні прийшли у розширеному складі аби представити міському голові свої пропозиції та зауваження щодо роботи в будівельній галузі Миколаєва. Вони наполягають на прискоренні розробки зонінгу в доповнення до генерального плану міста; скаржаться на роботу міського відділу охорони культурної спадщини, який на їх думку не дає розвиватися центральній частині міста; пропонують створити при виконкомі міське управління державної архітектурної інспекції; змінити форму проведення конкурсів по добудові значимих об’єктів міського середовища тощо.

Як повідомив головний архітектор міста, розробка генплану та зонінгу наближаються до завершення. Щойно почнуть працювати депутатські групи, фракції, питання винесуть на розгляд комісій, а після цього на найближчу сесію міської ради.

-     Основне завдання міського голови – розвивати територію, робити її конкурентоздатною, - підкреслив Олександр Сєнкевич. – Не займатися станціями третього підйому на водоканалі, а підвищувати інвестиційну привабливість міста, щоб люди ставали заможнішими, а їх життя  - комфортнішим. Тому генплан і його складові – це стратегічні питання для міського голови.

Мер міста доручив розглянути можливість оновлення історико-архітектурного опорного плану Миколаєва, що розроблявся спеціалістами науково-дослідного інституту "Укрпроектреставрація" на замовлення міського управління архітектури у 1993-1994 роках і став складовою частиною генерального плану.

-         Пройшло вже 20 років, деякі будівлі вже не мають права на існування, створюючи небезпеку для людських життів, - відзначив Олександр Федорович.   

 

IMAGE FOLDER (/files/News/arhitektura)

 

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: