Мапа порталу

Експертно-громадська рада працюватиме у новому форматі

30 грудня в мерії відбулося підсумкове засідання експертної-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради. Участь у заході взяв міський голова Олександр Сєнкевич.

Голова експертно-громадської ради Людмила Руденко-Кардаш розповіла про основні досягнення консультативного органу при міській владі, серед яких - розробка проекту сталого розвитку міста Миколаєва, Положення про громадські слухання (дієвого документа, на думку експертів, який, втім, не був прийнятий на чотирьох сесіях міської ради), також були розроблені зміни до таких важливих документів, як програма соціально-економічного розвитку, Правила благоустрою міста тощо.

Член ради Володимир Худяков додав, що експертно-громадська рада функціонує у рамках Статуту міста, до її складу входять представники майже 40 громадських організацій.

- Якщо мер міста буде спиратися на таку організацію, тобто, на думку громадськості, це буде свідчити про його силу, - вважає Володимир Юрійович.

Серед проблем Людмила Руденко-Кардаш позначила відсутність політичної волі колишніх керівників міста до активної співпраці з радою, повне нерозуміння депутатами міської ради ролі громадськості у прийнятті рішень, відсутність популяризації діяльності ради. Антоніна Галкіна доповнила, що не вистачає людей, готових системно працювати над документами.

Олександр Сєнкевич відзначив, що сьогодні хотів обговорити, як поліпшити роботу експертно-громадської ради, можливо, змінити формат, щоб цей орган був більш ефективний. Насамперед, вважає мер, потрібно визначитися, хто в чому є експертом. Для цього він запропонував усім написати резюме із зазначенням своїх досягнень, заслуг. А щоб консультативний орган став дійсно експертним, результатами його роботи повинні бути документи, проекти, конкретні пропозиції.

Приміром, зазначив мер, усі говорять про існування проблеми поборів у школах і дитячих садках, у вузах. Керівник міста запропонував членам експертно-громадської ради розробити «дорожню карту» вирішення цієї проблеми.

- Зі свого боку, - повідомив Олександр Сєнкевич, - я дав доручення, щоб усі навчальні заклади міста розмістили на сайті міської ради інформацію про зібрані кошти, щоб городяни бачили, на що ці гроші збиралися і куди вони витрачені. Над цим зараз працює заступник міського голови Євген Шевченко.

Також мер запропонував експертно-громадській раді делегувати своїх представників до депутатської комісії за напрямками.

- Ідеї - це добре, але від ідеї до реалізації є певний шлях - процес. А процес повинен бути описаний у проекті, - підсумував міський голова. - Давайте домовимося про щоквартальний звіт, щоб ми бачили результативність роботи експертно-громадської ради.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/EOR)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: