Мапа порталу

Мінімум 4% місць у спортшколах Миколаєва нададуть особам з інвалідністю

Наступного року в спортивних школах Миколаєва мінімум 4% місць нададуть спортсменам з інвалідністю. Про це розповіла депутатка міської ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ганна Норд під час "круглого столу" в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженням.

У комунальних закладах відкриють відділення з різних видів інваспорту. Це вперше передбачено в новій міській програмі розвитку спортивної галузі, яку готують в мерії. Тренування будуть безкоштовні. 

-  Сьогодні міська влада справді багато робить, щоб повернути Миколаїв обличчям до осіб з інвалідністю, - каже Ганна Норд. - Зміни відбуваються у всіх сферах, зокрема, в галузі спорту. При нагоді хочу всіх поінформувати: зараз розробляється міська програма розвитку спорту на 2022-2025 роки. У документі передбачено, що 4% місць у комунальних спортивних закладах буде надано особам з інвалідністю. Сподіваюся, всі депутати відповідально підтримають таку ініціативу.

У Миколаєві працюють 16 спортивних шкіл. Різними видами спорту займаються 5 тис. 700 містян, серед них – лише три людини з інвалідністю.

Професійні спортсмени з інвалідністю займаються на базі Миколаївського регіонального центру «Інваспорт». Наші фехтувальники, плавці, тенісисти, легкоатлети, борці примножуть спортивну славу міста на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.   

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови 

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: