Мапа порталу

Тролейбусу Миколаєва - 54 роки

КП «Миколаївелектротранс» випускає святкові квитки для проїзду в громадському транспорті до 54-ї річниці з початку роботи тролейбусів у Миколаєві.

Квитки можна буде придбати у водіїв та в спеціалізованих кіосках комунального підприємства. Проїзні талони випустили в обмеженій кількості – 200 тисяч. У КП «Миколаївелектротранс» також нагадали, що квиток обов’язково потрібно компостувати під час проїзду.
Директор комунального підприємства Юрій Сметана розповів, що цей рік став знаковим для розвитку електротранспорту Миколаєва. «За ініціативи та підтримки Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, комунальне підприємство отримало можливість розпочати оновлення матеріально-технічної бази. Щоденно ми випускаємо на лінії 47 тролейбусів, тому придбання нових 40 одиниць електротранспорту – це дійсно оновлення рухомого складу та знакова подія для Миколаєва та його жителів. Плануємо, що до кінця року всі нові тролейбуси працюватимуть на маршрутах міста», - поділився Юрій Сметана.
Другий етап оновлення – 20 тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометри, що дасть змогу запустити тролейбусне сполучення з Корабельним районом. Також у КП «Миколаївелектротранс» працюють над проектом реконструкції тролейбусного депо. Реалізовуватиметься цей проект за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку – наразі продовжується підготовка всієї необхідної технічної документації.

Для довідки: Миколаївський тролейбус розпочав свій рух з 29 жовтня 1967 року. Перша лінія з’єднувала старий залізничний вокзал і кільце біля старого міського цвинтаря. Перші тролейбуси моделі «Київ-4» надходили до Миколаєва з Київського заводу електротранспорту. На момент відкриття тролейбусних ліній у місті було шість тролейбусів.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: