Мапа порталу

У Миколаєві вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Миколаєві вшанували пам’ять жертв Голокосту. 19 вересня представники влади та єврейської громади поклали квіти до пам’ятних знаків у Миколаєві та на території Воскресенської селищної ради.

У заходах взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, головний рабин Миколаєва та області Шолом Готтліб, голова Миколаївської обласної єврейської громади Михайло Гольденберг та небайдужі містяни.

Разом із представниками єврейської громади Олександр Сєнкевич та Юрій Любаров поклали квіти до пам’ятного знаку на розі проспекту Богоявленського та Херсонського шосе. Саме на цьому місці у вересні 1941 р. нацисти зібрали та вивезли на розстріл понад десять тисяч євреїв.

Тут головний рабин Миколаєва та області Шолом Готтліб прочитав молитву, а голова Миколаївської обласної єврейської громади Михайло Гольденберг розповів присутнім про події 1941 року.

Також у цей день Олександр Сєнкевич та Юрій Любаров відвідали місце масового знищення євреїв на території Воскресенської селищної ради. Там на краю балки між селами Воскресенськ та Калинівка 80 років тому нацисти розстріляли понад 8 тисяч осіб.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/9_2021/20.09.21.1202)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: