Мапа порталу

Юрій Гранатуров привітав ветеранів Корабельного району з Днем Перемоги, а голову ради ветеранів району В. А. Білого ще й з 85-річчям

5 травня в Корабельному районі привітали ветеранів Другої світової війни з наступаючим Днем Перемоги. Для учасників війни підготували святкову програму «Уклін Вам низький, сивочолі ветерани».

Захід організувала адміністрація Корабельного району за участі та підтримки великих підприємств району: ТОВ «МСП Ніка-Тера», ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск», ТОВ «Миколаївський тепловозоремонтний завод», компанія РУСАЛ.

На знак вдячності за безсмертний подвиг ветеранам дарували квіти і подарунки, читали вірші і співали пісні. Не забули і про тих, хто не повернувся з поля бою. Учасники заходу вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров, звертаючись до учасників війни, сказав: «Найдорожче, що Ви принесли людям - це мир! І наш святий синівський обов'язок зберегти завойований тяжкої ціною спокій!»

Керівник міста особливо підкреслив, що День Перемоги був, є і буде великим святом для всіх нині живих. І як завжди, в цей день пройдуть урочисті покладання квітів до меморіалу героїв-ольшанців, і скрізь будуть вшановувати Великий День Перемоги та ветеранів тієї страшної війни.

Юрій Гранатуров разом з головою адміністрації Корабельного району Олександром Цукановим вручили учасникам бойових дій, інвалідам Другої світової війни і керівникам ради ветеранів Корабельного району ювілейні медалі, присвячені 70-річчю Перемоги, а також пам'ятні подарунки.

Ветерани, у свою чергу, теж забажали відзначити тих людей, які не залишаються осторонь від їх потреб, всіляко допомагаючи і підтримуючи. Представникам підприємств і організацій Корабельного району вручили книгу «Заради життя на землі», написану в співавторстві Віктором Білим, Антоніною Поннац, Іваном Ліщиною, Олександром Білошапкою, і ювілейні медалі.

Від імені обласної влади ветеранів привітала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс.

Голова обласної організації ветеранів України Микола Поротников нагадав, що кожну школу у місті і області відвідують ветерани, свідки подій Другої світової війни, які розповідають дітям про важкі воєнні дні, діляться спогадами і вчать патріотизму молоде покоління українців. Микола Арсентійович відзначив особливе ставлення до ветеранів керівників міста та області, їх участь у створенні всіх необхідних умов для соціальної захищеності наших визволителів.

Знаменними сьогоднішні урочистості були і ще з однієї причини: Почесному громадянину міста Миколаєва, першому голові Корабельного райвиконкому, голові ради ветеранів Корабельного району Віктору Олександровичу Білому сьогодні, 5 травня, виповнилося 85 років!

Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров тепло привітав ювіляра і вручив йому почесний знак «За заслуги перед містом Миколаєвом».

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: