Мапа порталу

Фуд-корти, сучасні локації для відпочинку та цікаві арт-об'єкти: що може незабаром з'явитися на Соборній площі

У четвер, 17 червня, в мерії підприємці презентували пропозиції щодо організації дозвілля на Соборній площі.

Звернення суб'єктів господарювання розглянула спеціальна робоча група. До її складу увійшли представники департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції, департаменту економічного розвитку, департаменту ЖКГ, юридичного департаменту, управління земельних ресурсів, департаменту архітектури та містобудування. Очолює робочу групу перший заступник міського голови Віталій Луков.

Головна ідея заходу - зробити міський простір більш наповненим та цікавим, додати локації, які б гармонічно поєднувалися з дизайном площі. Це різноманітні фуд-корти, де можна буде придбати безалкогольні напої та їжу, арт-об'єкти, мобільні ресторанні комплекси тощо.

Засідання відбуваються у відкритому форматі, із залученням представників масової інформації, до уваги приймаються всі зауваження.

Так, на розгляд членів робочої групи сьогодні надійшли пропозиції від шести об'єктів господарювання: 

ФОП Ігор БубновФОП Ольга Байдалова, ФОП Дмитро Соколовський,, ТОВ «ІнвестСітіГруп», ФОП Олександр Вереєвський, ТОВ «ЕЖ».

До всіх застовувались однакові вимоги. Переглянути їх можна тут

На засіданні тільки четверо з учасників надали матеріали з візуалізацією, троє - були присутніми та особисто презентували свої проєкти.

Представники ТОВ «ІнвестСітіГруп» представили три варіанти локацій. Перший - комплекс з кіоском в білому або чорному кольорах, інсталяціями у вигляді металевих рослин та зоною відпочинку. Конструкції мобільні, у разі проведення на Соборній площі масових заходів легко демонтуються. Другий передбачає розміщення малої архітектурної форми у мінімалістичному стилі (куб), а також  фотозоною з буквами. Третій  - класичну фудкорт-зону. Особливістю двох останніх пропозицій є висока стійкість матеріалів до зношуваності.

ФОП Олександр Вереєвський запропонував розташувати на площі тимчасову споруду, який буде працювати під брендом національної мережі «KARTOFAN». У меню закладу - хот-доги, бельгійська картопля фрі та іспанські пончики. Під час засідання окремо розглянули можливість зробити поруч зону фуд-корту.

ТОВ «ЕЖ» представили комплекс з брендом "Миколаїв - місто на хвилі". Це мобільний двоповерховий  ресторан контейнерного типу.

Як саме будуть розташовані всі запропоновані об'єкти на площі, остаточно ще не визначили.

Розглянувши пропозиції, робоча група взяла час на обговорення, попередні результати мають представити наступного четверга.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: