Мапа порталу

"Острів звірів" у Миколаївському зоопарку планують відкрити до Дня міста

У Миколаївському зоопарку триває будівництво літніх вольєрів комплексу "Острів звірів". Об'єкт відвідав радник міського голови Сергій Карцев, де провів робочу нараду за участі керівника закладу Володимира Топчого, проєктантів УКБ міської ради та працівників підрядної компанії, які виконують роботу.

Як відомо, будівництво розпочалося восени минулого року. 10 листопада з цієї нагоди на будмайданчику урочисто заклали символічну капсулу.

Учасники наради обговорили технічні моменти та календарний план робіт. Комплекс в експлуатацію планують здати у вересні 2021 року, коли святкуватимемо 120-річний ювілей зоопарку та День міста.

Володимир Топчий розповів, що "Острів звірів" за складністю будівництва не має аналогів. Зазначив: підрядники підходять до справи уважно та відповідально. Якістю робіт у цілому задоволений.

Наразі на території залито фундамент, почалося зведення стін, встановлюються металеві конструкції вольєрів. Облаштовуються виходи з павільйону, де наразі утримуються тварини, ведуться фасадні роботи приміщення.

У новій локації розмістять ягуарів та леопардів. Кішки перебуватимуть в комфортних умовах, максимально наближених до природніх. Зможуть ніжитися на сонечку та насолоджуватися свіжим повітрям, що неодмінно радуватиме відвідувачів зоопарку.

Нагадаємо, ця ділянка простоювала з 1978 року, відколи заклад переїхав на нове місце. Питання зрушило лише у 2017-му, коли з ініціативи директора Володимира Топчого коштом зоопарку було виготовлено проєктну документацію будівництва об'єкту.

З готовністю підтримав починання мер Олександр Сєнкевич. Загалом на спорудження другої черги "Острову звірів" з міського бюджету спрямовано біля 16 млн грн. 

Тож, чекаємо на відкриття нової цікавинки у Миколаївському зоопарку!

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/27052021)

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: