Мапа порталу

Реалізація субпроєкту «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО у громаду м. Миколаєва»

У 2017 році за ініціативи міської влади, зокрема, департаменту економічного розвитку, департаменту праці та соціального захисту населення, управління охорони здоров’я міської ради, а також за підтримки активістів ветерансько-волонтерського руху виникла ідея створення можливостей інтеграції ВПО до приймаючого населення, реінтеграції ветеранів АТО/ООС та розвитку єдиної згуртованої громади шляхом створення умов надання психосоціальної підтримки.

Втілення даної ініціативи стало можливим завдяки участі у Грантовій пропозиції Світового банку щодо реалізації Проєкту «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проект з відновлення та розбудови спроможностей» (Угода про співпрацю від 10.04.2018 №10-2018 щодо реалізації субпроєкту «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО у громаду м. Миколаєва» між Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Миколаївською міською радою, Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Міською лікарнею швидкої медичної допомоги).   Загальна сума субпроєкту складає 322 288,01 дол. США (кошти Гранту 272 989,01 дол. США (7 589 968,04 грн.), співфінансування міською радою 49 299,00 дол. США).

Станом на сьогодні реалізація Субпроєкту добігає кінця.

Досягнуто таких результатів:

  • створена комунальна установа, для реалізації мети субпроєкту – створення умов для надання всебічної  допомоги для ВПО, учасників АТО та їх сімей.
  • відремонтовано приміщення КУ ММР «Міський центр підтримки ВПО та ветеранів АТО» та закуплено обладнання, оргтехніка та меблі  для реалізації цілей.
  • на базі Центру були надані профпереорієнтаційні, юридичні, психологічні та послуги з соціальних питань, які дали можливість беніфіціарам проекту відкрити власну справу, влаштуватися на роботу.
  • завдяки заходам у СКПБ «Водолей» учасники бойових дій, їх сім'ї та ВПО, які  відвідували їх регулярно, по закінченню ділилися приємними враженнями, мали гарний настрій, були вдячні за надану можливість відпочинку та оздоровлення організаторам та донорами, які профінансували ці заходи.
  • завдяки організації та проведення групових психотерапевтичних занять і психологічних тренінгів було значно покращено психоемоційний стан беніфіціарів проекту.
  • за період виконання мети та цілей гранту було покращено ставлення цих уразливих категорій від мешканців міста.
  • придбано та поставлено до Міської лікарні швидкої медичної допомоги медичне обладнання для проведення  мінінвазійних хірургічних втручань на великих суглобах кінцівок, втручань на хребті тощо (артроскопічна стійка) вартістю 1,9 млн. грн.

Приклади успішного досвіду в рамках реалізації Субпроєкту 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: