Мапа порталу

До 231-ї річниці від дня народження Миколаєва фонд бібліотеки ім. Кропивницького поповнило видання «Флагмани Чорноморського»

Бібліотека ім. М.Л.Кропивницького інформує: "отримали в дні святкування 231-ї річниці з дня народження нашого міста книгу «Флагмани Чорноморського». Це історико-біографічне видання, в якому висвітлені досягнення Чорноморського суднобудівного заводу нашого міста за його довгу, не завжди легку, 120- річну історію.
Автори книги: Володимир Федорович Яковлев та Володимир Іванович Кожухар – інженери-кораблебудівники – на початку 60-х років XX століття стали безпосередніми учасниками тридцятирічного «зоряного періоду», який досяг апогею в 1990 році.
Книга складається з двох частин. В першій частині, вперше в літературі, одночасно представлений широкий круг заводських керівників різних рангів, лідерів і видатних особистостей, які зіграли важливу роль в створенні, розширенні, відновленні і розвитку Чорноморського суднобудівного заводу.
Книга містить біографії понад 200 провідних фахівців-керівників заводу з моменту його створення і до кінця 90-х років.
Друга частина книги присвячена, в стислому вигляді, історії створення та розвитку заводу (за період з 1898 року по 1990 рік) і побудованим трудовими колективами на його основних фондах кораблям, судам і плавзасобам. Інформація повторюється, але вже в зведеному систематизованому вигляді, у додатках до видання.
Це видання поповнить краєзнавчий фонд Центральної бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького та бібліотек-філіалів ЦБС для дорослих м. Миколаєва.
Книга призначена для широкого кола читачів, фахівців-суднобудівників, дітей і онуків корабелів,чиї батьки і діди створювали і примножували славу і велич Чорноморського суднобудівного заводу, а також буде корисна всім читачам, які цікавляться історією суднобудування.
Тож приходьте до Центральної бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького, бібліотек-філіалів ЦБС для дорослих м. Миколаєва та знайомтесь з історією Чорноморського суднобудівного заводу на сторінках представленої книги".
 
Інформація бібліотеки
 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: