Мапа порталу

Пологові будинки, дитячі садки і школи міста «начинять» енергозберігаючими технологіями

Пологові будинки, дитячі садки і школи міста «начинять» енергозберігаючими технологіями. Принаймні, є попередня домовленість про це з міжнародною фінансовою організацією NEFCO. Ця корпорація, заснована в 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи, надає кредити і інвестиційний капітал з метою поліпшення стану навколишнього середовища.

Сьогодні, 27 жовтня, в мерії перший заступник міського голови Юрій Андрієнко та заступник міського голови Валентин Гайдаржи провели зустріч з представниками партнерських компаній NEFCO - Мікаелем Йонсоном (шведська компанія Grontmij) та Надією Мануйловою (українська компанія Garde Консалтинг).

Гості вже встигли ознайомитися з інформацією про об'єкти, які міська влада хотіла б утеплити, а також побували в пологовому будинку № 3. Саме цей об'єкт вибрано для пілотного проекту в рамках співпраці з NEFCO. Надія Мануйлова розповіла, що вони оглянули будівлю пологового будинку, зібрали необхідні дані, тепер їм потрібно 2 тижні для обробки цих даних і підготовки бізнес-плану.

Компанія NEFCO надає пільгові кредити для проведення заходів з енергозбереження. У результаті місто отримує можливість економити на обігріві і освітленні будівлі, а зекономлені кошти направлятиме на погашення кредиту. Коли кредит повернуто, починається власне економія бюджетних коштів. 

IMAGE FOLDER (/files/News/301)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: