Мапа порталу

Ще одна нова амбулаторія для городян!

Сьогодні, 22 жовтня, міський голова Юрій Гранатуров відкрив нову сімейну амбулаторію на вул. Васляєва, 37-а. Ця установа буде обслуговувати понад 28 000 городян, які живуть в районі ПТЗ, пр. Миру, в Широкій Балці, у тому числі і майже 3,5 тисячі дітей.

- 4 роки цей об'єкт мучили підрядники, не могли його добудувати. Підрядник був замінений, були поставлені жорсткі часові рамки та умови. І сьогодні ми бачимо казкову, фактично поліклініку майбутнього, - сказав Юрій Гранатуров. - Нові меблі, повний комплект необхідного обладнання, санвузол, пристосований для людей з обмеженими можливостями, спеціальні кімнати відпочинку для медперсоналу. Фізіотерапевтичний, гінекологічний, педіатричний кабінети. За півроку вдалося створити ще одну чудову поліклініку. Це вже друга амбулаторія, яку ми відкриваємо за останній тиждень. Закінчується бюджетний рік з дуже хорошими, високими результатами і показниками. Нехай городяни оцінюють і користуються. Здоров'я людей - це найголовніше, - підкреслив мер Юрій Гранатуров.

Будівництво сімейної амбулаторії обійшлося міському бюджету в суму 2 млн. 149 тис. грн., ще 444 тис. грн. було витрачено на придбання медичного обладнання, 89 тис. грн. - на меблі, 100 тис. грн. - на оргтехніку. Для амбулаторії купили 10 комп'ютерів, її лікарі зможуть працювати за програмою «Поліклініка» і мати доступ до єдиного реєстру пацієнтів, який почне функціонувати з нового року.

- У цій амбулаторії працюватимуть 10 лікарів, серед них: сімейні лікарі, терапевти, педіатри, близько 20 медсестер. Це дільнична служба, фізіотерапевтичний кабінет, маніпуляційна. Тут на постійній основі працюватиме кабінет акушера-гінеколога. Ми навіть спостерігаємо вагітних. Тут будуть вести консультативний прийом вузькі фахівці, тобто невропатолог, хірург, окуліст, кардіолог. Наша мета - наблизити медичне обслуговування до городян, - розповіла Ірина Пліткіна, головлікар ЦПМСП №1, до якої відноситься нова амбулаторія. 

IMAGE FOLDER (/files/News/298)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: