Мапа порталу

"Наша мета - впроваджувати нові стандарти обслуговування миколаївців", - міський голова Олександр Сєнкевич під час робочого візиту до ЛШМД

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та начальник управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай здійснили робочий візит до лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД).

Нагадаємо, що 1 червня 2020 року відбувся конкурс на посади директорів комунальних некомерційних підприємств Миколаївської міської ради. За результатами конкурсу контракт на подальшу роботу на посаді директора ЛШМД укладено з Олександром Дем’яновим.

Мер відзначив високий ступінь довіри до керівника з боку колективу. Маючи 25 років загального стажу роботи, Олександр Євгенович очолює ЛШМД протягом 13 років.

 

  • Медична реформа дозволяє містянам обирати, де лікуватися. Ви повинні конкурувати з іншими закладами, підвищуючи якість надання послуг для пацієнтів, — звернувся мер Миколаєва до колективу. — Міська влада допомагатиме з матеріально-технічним забезпеченням, оновленням приміщень. Наша спільна мета — впроваджувати нові стандарти обслуговування миколаївців. Як у медичній галузі, так і в освіті, культурі та ін.

Олександр Сєнкевич подякував медичним працівникам за невтомну працю. Мер поінформував, що найближчої сесії буде винесено рішення щодо страхування медиків, які мають ризик захворіти на коронавірус. У випадку хвороби витрати на лікування візьме на себе місто. Планується оформити страховий поліс для майже 4 тис. осіб.

У Миколаєві протягом останніх кількох років приділяється значна увага розвитку та модернізації галузі охорони здоров’я, покращенню її якості та доступності для людей. Ірина Шамрай зазначила, що з ініціативи міського голови та депутатського корпусу на оновлення устаткування та створення гідних умов для перебування пацієнтів виділяють суттєві кошти.

Відчули це і в ЛШМД. У 2019 році після реконструкції відкрився травматологічний пункт. Для лікарні придбано сучасне обладнання, зокрема, відеодуоденоскоп, цифровий рентгенохірургічний апарат, наркозно-дихальний апарат. Суттєво поповнили оснащення реанімації: придбано пересувний УЗД апарат, апарати штучної вентиляції легенів, 4 монітори глибини анестезії, 6 моніторів пацієнта, електрокоагулятор. Крім того, протягом минулого року заклад оснащено комп’ютерами.

Вирішується проблемне питання з ліфтовим обладнанням. У 2019 році було виготовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт двох ліфтів у хірургічному корпусі лікарні, а у 2020 році виділено кошти на проведення цих робіт. Ремонт планують розпочати вже цього місяця.

У ЛШМД запроваджується програма ендопротезування пільгової категорії громадян. Цьогоріч виділено кошти для закупівлі комплектів ендопротезів кульшового та колінного суглобів. Торги відбулися, незабаром медичні вироби надійдуть до лікарні.

Оновлення матеріально-технічної бази лікарні триватиме. Крім того, мер повідомив про заплановану реконструкцію прилеглої території ЛШМД.

  

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/05062020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: