Мапа порталу

Апарат для ПЛР-діагностики iPonatic успішно протестовано

Сучасний апарат для ПЛР-діагностики iPonatic успішно пройшов тестування. Обладнання встановлено в Центральній багатопрофільній клініко-діагностичній лабораторії на базі міської лікарні № 1.
 
Управління охорони здоров'я міськради повідомляє про отримання дозволу на проведення обстежень від ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України". Завдяки обладнанню буде забезпечено обстеження на коронавірус хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в міській лікарні №1 та пологовому будинку №1, тобто закладах охорони здоров’я, задіяних в шпиталях першої лінії по COVID-19.
 
Нагадаємо, що автоматизована портативна система виявлення нуклеїнових кислот iPonatic вартістю 1 млн. 280 тис. грн була придбана коштом міського бюджету. Рішення про виділення коштів прийнято 17.03.2020 на черговій сесії міської ради у зв'язку з необхідністю проведення протиепідемічних заходів.
 
Після зниження рівня загрози поширення коронавірусу на світовому рівні автоматизована система не перестане бути актуальною для застосування у практичній охороні здоров’я: її застосування є економічно вигідним для ПЦР-діагностики інфекційних захворювань (гепатити В і С, ВІЛ, ДНК Chlamydia Trachomatis, ДНК CT/UU/NG, ДНК цитомегаловірусу).
 
За інформацією управління охорони здоров'я

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: