Мапа порталу

Місто придбало унікальний автоматичний аналізатор крові, який проводить 400 тестів на годину

Тепер дослідження крові в централізованій багатопрофільній клінічній лабораторії, яка обслуговує 22 лікувальні заклади, проводять за допомогою унікального автоматичного біохімічного аналізатора BA400 (BioSystems). Цей ультрасучасний інноваційний апарат виготовлений в Іспанії, гарантує високу точність досліджень завдяки запатентованій інноваційній оптичній системі на базі LED-технології.

Сьогодні, 19 жовтня, лабораторія відкрила свої двері, щоб продемонструвати диво-апарат городянам.

- Цей апарат дозволяє суттєво економити реагенти, а значить, і бюджетні гроші, і час. Якщо раніше лаборант використав мінімум 5 мл якого-небудь реагенту, час очікування реакції становив 1,5 години. Зараз потрібно всього 200 мкл реагенту і 4 хвилини для того, щоб відбулася реакція. Новий аналізатор виконує 400 тестів на годину, на його «борт» можна завантажити 135 проб пацієнтів і відразу 88 різних реагентів, і протягом години ми отримаємо всі результати, - розповіла завідувачка централізованої багатопрофільної клінічної лабораторії Антоніна Шакун.

 Старий аналізатор не справлявся з щоденними завданнями. Пацієнтів, на жаль, стає все більше.

- Це єдиний у нашій країні аналізатор такого роду, - заявив мер Юрій Гранатуров. - Ми пишаємося, що він буде працювати в нашій лабораторії, в нашому місті. З таким діагностичним обладнанням всі ми, городяни, можемо розраховувати на більш якісну медичну допомогу. Сучасна медицина без біохімічних досліджень безсила, новий апарат буде допомагати лікарям у діагностиці.

Крім диво-апарата для централізованої лабораторії придбали аналізатор газів крові та імуноферментний комплекс. Обидва прилади вироблені в США і вміють виконувати унікальні дослідження.

За допомогою аналізатора газів крові можна в лічені секунди оцінити стан пацієнтів реанімації. До нинішнього часу такого приладу не було в місті взагалі. А оскільки лабораторія обслуговує 5 реанімацій міста, цей прилад дуже важливий для надання оперативної медичної допомоги. Завдяки аналізатору газів крові можна моніторити стан хворого і коригувати лікування.

Імуноферментний комплекс призначений для діагностики вірусних гепатитів, торч-інфекцій та напруженості імунітету до правця. Наявне в лабораторії обладнання дуже застаріле, тому такий комплекс дуже потрібен був місту.

У централізованій багатопрофільній клінічній лабораторії в день проводиться 4500 досліджень, на рік - близько 1,5 млн. аналізів. Нове обладнання - істотна підмога для лабораторії. А городяни можуть не сумніватися, що отримають найточніші результати. Дуже важливо, що наша централізована лабораторія сертифікована, результати аналізів, виконаних тут, візьмуть в будь-якій клініці світу.

IMAGE FOLDER (/files/News/295)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: