Мапа порталу

Благодійний ярмарок, яскравий концерт, тепла домашня атмосфера: у миколаївській спеціалізованій школі "Академія дитячої творчості" пройшло традиційне "Свято родини"

Велика і дружна родина миколаївської спеціалізованої школи «Академія дитячої творчості» в суботу, 10 жовтня, організувала свято, приурочене Покрову Пресвятої Богородиці та Дню українського козацтва.

Така традиція існує вже 15 років. Щороку вихованці школи разом з батьками, бабусями і дідусями, готуються до святкового ярмарку, творчих виступів на загальношкільному концерті.

Анна Матвєєва, директор школи, заслужений працівник освіти України, розповіла, що цього року учні «Академії дитячої творчості» разом із представниками козацтва реставрують величезну 120-кілограмову булаву, яку передадуть в краєзнавчий музей. Булава стане козацьким оберегом міста Миколаєва.

Особливим сьогоднішній день був для першокласників: їх символічно прийняли до шкільної родини, посвятивши в козачата.

Святковий ярмарок у школі благодійний. Якщо у попередні роки кошти, виручені від продажу домашніх смаколиків, направлялися на потреби воїнів АТО, у поточному році вирішили віддати їх онкогематологічному відділенню обласної дитячої лікарні.

А постаралися всі на славу. Чого тільки не було на яскравих, прикрашених квітами і поробками, прилавках. Від великої кількості домашньої випічки, десертів, солодощів, салатів розбігалися очі.

Свято вийшло по-сімейному теплим, радісним, захоплюючим. Миколаївців прийшов привітати міський голова Юрій Гранатуров, який розповів, що в поточному році у школі буде обладнаний підйомник для потреб дітей-інвалідів. Юрій Ісайович порадував присутніх новиною про те, що вже виділені кошти на реалізацію проекту «Містечко майстрів», яке буде побудоване на території школи. Крім того, міська влада прийняла рішення передати Миколаївському академічному муніципальному коледжу приміщення на вулиці Маршала Василевського .

- Сьогодні тут зібралося до трьох тисяч городян. Це учні школи та їх рідні. У заходу - важлива благодійна мета. Вважаю, що такі творчі, доброзичливі люди - це наша надія на майбутнє, - зазначив міський голова.

Юрій Гранатуров також зробив свій внесок у збір коштів на добру справу.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/akademiya)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: