Мапа порталу

"Заклад має відкритися до червня цього року", - міський голова Олександр Сєнкевич оглянув роботи з капремонту міського центру підтримки переселенців та ветеранів АТО

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів виїзну нараду та оглянув хід капітального ремонту  будівлі, яку громада міста передала для розміщення комунальної установи «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО».

Двоповерхова споруда площею близько 800 кв метрів знаходиться за адресою: провулок Кобера, 13А. Першу чергу ремонту завершили, потім через зміни до будівельних норм довелося оновлювати проєктно-кошторисну документацію. Наразі оголошено тендер на другу чергу робіт.

Олександр Сєнкевич обговорив деталі реалізації проєкту з його куратором, керівником ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Іллею Шполянським, віцемером Юрієм Степанцем, начальником управління капітального будівництва Григорієм Патокою, начальником управління праці та соціального захисту населення міськради Сергієм Василенком, директором  міського центру підтримки внутрішньо переміщених  осіб  та ветеранів АТО Віктором Мойсеєвим.

Нагадаємо, що капітальний ремонт виконують коштом Світового банку в рамках проєкту «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проєкт з відновлення та розбудови спроможностей», який реалізує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Субпроєкт для Миколаєва підготували представники департаменту економічного розвитку міськради й Асоціації учасників та інвалідів АТО.

З міського бюджету Миколаєва виділяються гроші на умовах співфінансування. 

Комунальна установа "Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО" вже створена та активно надає послуги переселенцям, учасникам бойових дій, військовослужбовцям та членам родин загиблих учасників бойових дій. Це юридична, психологічна, профорієнтаційна допомога, вирішення питань лікування та реабілітації, допомога в отриманні адміністративних послуг соціального захисту. Тимчасово фахівці працюють за адресою: вул. Фалєєвська, 3.

- Щомісяця до нас звертаються від 500 до 700 осіб. Безумовно, коли відкриється модернізоване приміщення по провулку Кобера, зможемо охопити ще більше громадян, та й перелік послуг розшириться. Тут працюватиме коворкінг (відкритий простір), приміщення, обладнане комп'ютерною технікою для тренувань команд з кіберспорту та занять з комп'ютерної освіти, спортивна зала, сенсорна кімната, дитячий клуб. Спілкуючись із представниками аналогічних установ по всій Україні, можу запевнити, що такого комплексного центру немає ніде, - сказав керівник ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Ілля Шполянський. – Міська влада нам дуже допомагає. Принаймні, жодної відмови ми не отримували, що би не просили. Виділяється необхідне фінансування, аби проєкт було реалізовано.   

Директор комунальної установи Віктор Мойсеєв додав, що в Миколаєві наразі проживають 5 тис. 300 внутрішньо переміщених осіб, біля 3 тис. 400 учасників бойових дій. Всі ці громадяни, а також члени їх сімей матимуть змогу в комфортних умовах отримати фахові консультації, широкий перелік послуг з оздоровлення та реабілітації, арт-терапії та багато ін.  

Оглянувши об’єкт та поспілкувавшись із фахівцями, міський голова Олександр Сєнкевич дав завдання завершити капремонт та відкрити установу  до червня поточного року.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/26022020_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: