Мапа порталу

"Всі працюють в авральному режимі", - Олександр Сєнкевич про нагальні завдання з ліквідації наслідків негоди

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів, на що спрямовані всі ресурси комунальників та аварійних служб, підрядних організацій при подоланні наслідків негоди, яка в понеділок, 24 лютого, «погосподарювала» на Миколаївщині.

- Такої негоди в нашому місті давно не було, маємо великі втрати фінансового характеру. Синоптики попереджали про сильний вітер, та звісно, ніхто не чекав таких масштабів руйнування, - зазначив мер.

Найбільша проблема - пошкоджені дахи житлових будинків, адміністративних будівель та закладів освіти, медицини тощо. З громадських споруд серйозних руйнувань зазнав Миколаївський міський палац культури «Корабельний». Вітер знищив покрівлю розміром 1,5 тис. кв метрів.

- У вівторок ввечері на черговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС підбили орієнтовні підсумки щодо обсягу робіт з відновлення покрівель. Сьогодні на виконкомі виділено кошти в рамках цих пропозицій. В подальшому будуть виконані дефектні акти, підготовані кошториси та уточнені суми, необхідні на ремонт дахів. Кошти використовуватимуться в оперативному режимі, без тривалих процедур закупівель. Технагляд управління капітального будівництва слідкуватиме за якістю робіт. У нас вже сформовано архів об’єктів, що постраждали, з фотофіксацією по кожному. На сьогодні першочергове завдання – закрити зруйновані покрівлі хоча б гідробар’єром, адже за прогнозами очікуємо дощі, - розповів міський голова.

Стихія завдала шкоди й теплопостачальним підприємствам. Того дня в Миколаєві припинили роботу 26 котелень, трапилося 5 поривів, та вже на вечір вівторка подачу теплоносія відновили в повному обсязі.

Не встояли перед силою вітру чимало зелених насаджень. У Заводському районі впали 150 дерев (прибрано 40%), у Центральному районі – 62 дерева (прибрано 20 од.), найбільша кількість у Корабельному районі – 182 дерева (прибрано 102), в Інгульському районі – 60 дерев (прибрано 37).

Рух електротранспорту у звичному режимі та затвердженими маршрутами відновили зранку наступного ж дня після негоди.

Повалено 18 рекламних конструкцій. Прибрати їх мають власники. 4 пошкоджені світлофорні об’єкти вже ремонтує комунальне спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство.

- Дотепер без електроенергії лишаються жителі 7 вулиць у Великій Коренисі. Ми співпрацюємо з «Миколаївобленерго», аби якнайшвидше виправити ситуацію, збільшено кількість аварійних бригад на місці пригоди. Вирішується питання й щодо будинку на 3 Слобідській, де теж немає світла. Сьогодні ж очікуємо підключення 4 вулиць в Матвіївці, - розповів міський голова.

Непереливки видалося й миколаївським мостовим переходам. Постраждали три мости: Інгульський - пошкоджено електропостачання, відновлено наступного ж дня; понтонний Аляудський міст – відновлено три якорі, що тримають перехід, планують укріпити ще трьома; відірвало кріплення пішохідного мосту через річку Інгул. Міська влада звернулася за допомогою до Миколаївського суднобудівного заводу, адже для відновлювальних робіт потрібні плавкран, буксир та інші спецзасоби. Ремонт триватиме не менше місяця.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/26022020_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: