Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Охорона здоров'я більше не повинна фінансуватися за залишковим принципом. Все, що залежить від міської влади, буде зроблено в першу чергу"

Миколаївська міська лікарня №3 обслуговує близько 116 тисяч миколаївців. У цьому році за ініціативи міської влади та керівника міста Юрія Гранатурова для закладу з міського бюджету були виділені кошти на поліпшення матеріально-технічної бази і проведення необхідних ремонтних робіт. Сьогодні, 5 жовтня, мер Юрій Гранатуров з робочим візитом відвідав лікарню, поспілкувався з головним лікарем Олександром Чеботарьовим і оглянув нове обладнання, придбане за бюджетні кошти.

- Лікарня «Дубки», як її називають у народі, це величезний медичний центр. Її колектив налічує понад 800 осіб, а 165 хірургів роблять 6,5 тисяч операцій на рік, - підкреслив Юрій Гранатуров. - Ця цифра просто приголомшує. У 2015 році вирішені побутові проблеми закладу, поповнено фонд діагностичного обладнання, придбано два безтіньові світильники для операційних, коагулометр, бронхоскоп та багато іншого. Охорона здоров'я більше не повинна фінансуватися за залишковим принципом. Все, що залежить від міської влади, буде зроблено в першу чергу. Адже найцінніше - це людське життя і здоров'я.

- Ставлення влади до лікувальних закладів кардинально змінилося, - зазначає головний лікар лікарні №3 Олександр Чеботарьов. - Якщо говорити про матеріально-технічну базу, то ми роками чекали капітального ремонту нашої каналізаційно-насосної станції. У 2015 році з міського бюджету нам виділили понад 600 тисяч гривень, за рахунок яких вже проведена експертиза, проплачена частина суми підряднику за виконання робіт, і вже з минулої п'ятниці фахівці приступили до переобладнання станції. Крім цього, до роботи в зимовий період підготовлена система опалення, відремонтовано ліфтове господарство, закуплені металопластикові вікна.

Олександр Петрович розповів, що цього року нарешті збулася мрія всього колективу лікарні: придбано бронхоскоп, який дозволить діагностувати, санувати і лікувати хворих з опіками, а також оглядати хворих в реанімаційних відділеннях.

Роботу ще одного новопридбаного апарату - коагулометра найсучаснішої моделі - продемонструвала лікар-біохімік міської лікарні №3 Зоя Проскуріна. Апарат використовується для визначення показників системи згортання крові. Результат видає буквально за кілька секунд, економлячи такий цінний час пацієнтів, які поступають в критичному стані або перебувають в реанімації.

Сучасні безтіньові світильники встановлені в операційних відділень проктології та ендохірургіі. Віолетта Курило, завідувач відділенням проктології, розповіла, що попередня апаратура використовувалася ще з часів створення лікарні і, м'яко кажучи, залишала бажати кращого. Після встановлення нового обладнання працювати стало на порядок комфортніше.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/gorbolnica3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: