Мапа порталу

Інформація про результати роботи тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій (Інгульський район)

За 1 півріччя 2019 року в адміністрації Інгульського району було проведено 5 засідань районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Інформація про наявність заборгованості на підприємствах Інгульського району надається представниками Інгульського об’єднаного Управління пенсійного фонду України м. Миколаєва, Державною податковою інспекцією в Інгульському районі, департаменту праці та соціального захисту населення ММР.

За підсумками поточного року на засідання комісії було запрошено та заслухано 47 керівників підприємств-боржників та 10 суб’єктів підприємницької діяльності.

Відповідно інформації Пенсійного фонду України станом на 01.01.19 року заборгованість ПФУ по платниках району склала - 3361,4 тис.грн. Станом на 01.07.19 сума боргу до ПФУ склала - 3402,5 тис.грн. Заборгованість зі сплати страхових внесків зменшилась на 50,6 тис.грн. Зі сплати ЄСВ заборгованість на 01.01.19 склала - 45116,1 тис.грн, на 01.07.19 - 53577,б тис.грн, зростання обумовлене нарахуванням обов’язкових платежів по суб’єктам господарювання.

Відповідно до інформації департаменту праці та соціального захисту населення, загальна сума боргу з виплати заробітної плати на підприємствах Інгульського району на 01.01.19 склала - 11552 тис. грн, станом на 01.07.19 склала - 18476,2 тис.грн., зростання заборгованості обумовлено економічної нестабільністю на підприємствах району.

Підприємства району, на яких постійно зростає заборгованість з виплати заробітної плати та по борг по сплаті ЄСВ: ТОВ «Мостобудівельний загін №73», Державне південне виробнично-технічне підприємства, Філія «Миколаївська ДЄД», ДП Український радіотехнічний інститут. На підприємстві ДП «Дослідний завод ІІПТ» НАН України борг з виплати заробітної плати не збільшується.

З метою недопущення порушення законодавства про працю та оплату праці, неприпустимість зростання заборгованості на підприємствах району, фахівцями відповідних служб постійно ведеться контроль за станом погашення заборгованості, вивчаються причини виникнення заборгованості та шляхи проведення заходів по недопущенню зростання заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Адміністрація Інгульського району


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: