Мапа порталу

Перший заступник міського голови Юрій Андрієнко провів зустріч з представниками іноземної делегації

18 вересня перший заступник міського голови Юрій Андрієнко провів зустріч з представниками делегації, до складу якої увійшли політики і журналісти із Західної Європи, переважно Німеччини.

Так, серед гостей міста: член Європарламенту Дем'єн Драгічі, кореспондент Die Welt (Варшава) Герхард Гнаук, професор Університету Ноттінгема Бенедикт Герман, політик та економіст в галузі сільського господарства Віола фон Крамон, військовий лікар Дагмар Шатц, кореспондент газети Süddeutsche Zeitung Франциска Анна Огустен, глава департаменту з міжнародної політики журналу «Фокус» (Берлін) Бернар Крістіан Боргіст, радник з питань безпеки та захисту Європарламенту (Брюссель) Габріелла-Корнелія Горосану, співробітник Європарламенту (Брюссель) Лота Дженіус.

Мету свого візиту в Україну громадяни Євросоюзу пояснюють необхідністю більш грунтовно зрозуміти ситуацію в нашій країні, щоб надалі ознайомити з реальним станом справ своїх співвітчизників.

Крім бесід з представниками українського уряду і парламенту, іноземці активно цікавляться спілкуванням з волонтерами, журналістами, представниками культурної і релігійної середи.

Сьогодні у розмові з першим заступником міського голови Миколаєва Юрієм Андрієнком члени делегації підняли питання про процес реформування місцевого самоврядування в Україні та децентралізацію.

Представники Євросоюзу вважають, що курс на децентралізацію, оголошений керівництвом країни, є найбільш успішним шляхом розвитку Української держави.

Юрій Андрієнко підтвердив, що в результаті змін у податковому кодексі в кінці минулого року помінялися принципи формування міського бюджету. Тепер у міської громади більше можливостей для реалізації своїх планів, вирішення першочергових проблем міського господарства.

«Це дозволило тільки в поточному році відремонтувати дороги, тротуари, прибудинкові території, придбати спеціалізовану техніку, поповнити парк електротранспорту. А сьогодні в місті відбудеться відкриття нового тролейбусного маршруту, - повідомив Юрій Георгійович. - Дуже багато років нічого цього не робилося».

Представники делегації цікавилися подальшими планами міської влади щодо розвитку міста, мірою участі громадськості та підприємців у прийнятті важливих рішень стосовно життя міста. 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/delegaciya)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: