Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

22 грудня 2021                                                                                        № 1371

Про внесення змін до рішення виконавчого

комітету Миколаївської міської ради

від 27.12.2019 № 1370 “Про затвердження

Регламенту виконавчого комітету

Миколаївської міської ради” (зі змінами та

доповненнями)

 

 

З метою формування єдиного підходу до розуміння і дотримання правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, пов’язаних з ним обмежень членами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”, методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції “Щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції” від 02 квітня 2021 року № 5, керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59, ст. 591 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни до Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 27.12.2019 № 1370 “Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради” (зі змінами та доповненнями).

1.1. Розділ 8 “Конфлікт інтересів” викласти в такій редакції:

 

“8. Запобігання і врегулювання конфлікту інтересів членів

виконавчого комітету Миколаївської міської ради

 

8.1. Запобігання і врегулювання конфлікту інтересів у діяльності членів виконавчого комітету здійснюється відповідно до Законів України “Про запобігання корупції”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції “Щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції”.

8.2. Наведені терміни вживаються в таких значеннях:

- потенційний конфлікт інтересів – наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень;

- реальний конфлікт інтересів – суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень;

- під приватним інтересом слід розуміти будь-які майнові чи немайнові інтереси особи, у тому числі зумовлені особистими, сімейними, дружніми чи іншими позаслужбовими стосунками з фізичними чи юридичними особами, у тому числі ті, що виникають у зв’язку з членством або діяльністю у громадських, політичних, релігійних чи інших організаціях.

8.3. Член виконавчого комітету згідно з вимогами Закону України “Про запобігання корупції” зобов’язаний повідомити про наявність у нього реального чи потенційного конфлікту інтересів колегіальний орган, під час роботи у якому виник конфлікт інтересів. Повідомлення про конфлікт інтересів здійснюється під час засідання виконавчого комітету до початку розгляду питання, у вирішенні якого є приватний інтерес.

Член виконавчого комітету повідомляє про реальний чи потенційний конфлікт інтересів до засідання виконавчого комітету згідно з вимогами Закону України “Про запобігання корупції”.

8.4. Повідомлення члена виконавчого комітету про потенційний чи реальний конфлікт інтересів заноситься у протокол засідання виконавчого комітету.

8.5. Член виконавчого комітету публічно повідомляє про конфлікт інтересів, який виник під час участі у засіданні виконавчого комітету, відповідному колегіальному органу та не бере участі у розгляді, підготовці та прийнятті рішень відповідним колегіальним органом.

Про конфлікт інтересів такої особи може заявити будь-який інший член виконавчого комітету або учасник засідання, якого безпосередньо стосується питання, що розглядається. Заява про конфлікт інтересів члена виконавчого комітету заноситься в протокол засідання колегіального органу.

8.6. Якщо неучасть члена виконавчого комітету у прийнятті рішення призведе до втрати повноважності колегіального органу, особи, у яких наявний конфлікт інтересів, беруть участь у прийнятті такого рішення за умови публічного самостійного повідомлення про конфлікт інтересів під час засідання.

8.7. Рішення виконавчого комітету, прийняті з порушенням вимог Закону України “Про запобігання корупції”, підлягають скасуванню Миколаївською міською радою або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою будь-якої зацікавленої особи, а також прокурора, органу державної влади, органу місцевого самоврядування.

8.8. Правочин, укладений внаслідок порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”, може бути визнаний недійсним у встановленому законом порядку.

8.9. Вимоги даного розділу поширюються на членів виконавчого комітету, які одночасно належать до осіб, зазначених у п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 3 Закону України “Про запобігання корупції”.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С.

 

Перший заступник

міського голови                                                                                           В. ЛУКОВ

 

Опубліковано: 23 грудня 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: