Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 5/14 від 2011-04-21

Про затвердження Порядку переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення  об'єктів торгівлі, побутового обслуговування,  громадського харчування, офісів у м. Миколаєві (ВН. ЗМІН. №23/27 ВІД 20.12.12)(АБЗАЦ 10 П. 2.1, АБЗАЦИ 3-8 П. 4.1 ВТР. ЧИН. № 6/45 ВІД 09.06.11)


ВН. ЗМІН.
АБЗАЦ 10 П. 2.1, АБЗАЦИ 3-8 П. 4.1 ВТР. ЧИН.
З метою виконання Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та приведення Порядку переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування,  громадського харчування, офісів у м. Миколаєві у відповідність з принципами державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, керуючись ст.ст.26,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Затвердити Порядок переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві (додається).
2. Порядок одержання дозволу на переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві, затверджений п.1.9 рішення міської ради від 14.07.03 №13/13 «Про затвердження етапів реалізації довгострокового проекту «Миколаїв - місто вільного підприємництва», положень щодо умов здійснення підприємницької діяльності в місті та внесення змін до рішень міської ради від 29.05.01. №30/29 та 27.02.03 №10/10» визнати таким, що втратив чинність.
3.Управлінню громадських зв’язків (Скрипніковій) опублікувати рішення в засобах масової інформації.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань підприємництва, інвестицій, торгівлі,побутового обслуговування та захисту прав споживачів (Женжеруху),  заступника міського голови Гуллєра В.І.
 


Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
рішенням міської ради
від 21 квітня 2011
№5/14




ПОРЯДОК
переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення  об'єктів торгівлі, побутового обслуговування,  громадського харчування, офісів
у м. Миколаєві



1. Загальні положення
 
1.1. Порядок переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві ( далі - Порядок) регламентує процедуру переведення житлових приміщень будівель у нежитлові з метою розташування об'єктів  торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів.
 
1.2. Розміщення об'єктів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе та іншого) дозволяється в окремо розташованих будівлях чи в будівлях, де немає житлових приміщень, або в будівлях житлових будинків за згодою громадян, що мешкають по периметру відповідного приміщення.
 
1.3. У цьому Порядку нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:
- замовник - фізична або юридична особа, якій відповідне житлове приміщення належить на праві приватної власності;
 
- реконструкція житлових приміщень у нежитлові - це комплекс ремонтно-будівельних робіт, пов'язаних зі зміною техніко-економічних показників та  функціонального призначення об'єкта.
 
2. Порядок переведення житлового приміщення у нежитлове
 
2.1. Для переведення житлового приміщення у нежитлове замовник подає відповідну заяву на ім’я міського голови до державного адміністратора, якщо замовник є суб'єктом підприємницької діяльності, або до відділу по роботі зі зверненнями громадян, якщо замовник - фізична особа, до якої додаються:
- нотаріально засвідчена копія документа, який підтверджує право власності замовника на житлові приміщення;
 
- копія технічного паспорта приміщення, виданого КП „ММБТІ”;
- копія свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, якщо замовник є суб'єктом підприємництва;
 
- копія паспорта;
 
- витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, якщо замовник є суб'єктом підприємницької діяльності;
 
- довідка з житлово-експлуатаційного підприємства про те, що у зазначеному житловому приміщенні мешканці не зареєстровані;
 
- у випадку розташування квартири у будинку, де створене об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (надалі – ОСББ), письмову згоду уповноваженого органу об’єднання на зміну статусу житлових приміщень на нежитлові із вказівкою на цільове призначення;
 
- погодження служб СЕС та відділень державного пожежного нагляду управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Миколаївській області щодо можливості розміщення у приміщеннях, що будуть переведені у нежитловий фонд, відповідного об'єкта торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів;
 
- висновок проектної організації по визначенню технічного стану будівельних конструкцій приміщення щодо можливості переведення житлових приміщень у нежитловий фонд.
 
3. Порядок розгляду документів
 
3.1. Заява з перерахованими вище документами направляється до                 управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради, яке формує пакет документів і надає до постійної комісії міської ради з питань підприємництва, інвестицій, торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів, яка надає рекомендації щодо доцільності розташування об'єкта торгівлі, побутового обслуговування та громадського харчування на даному місці.
 
3.2.Витяг з протоколу з рекомендаціями постійної комісії міської ради з пакетом документів надсилається до управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради для подальшого розгляду і підготовки висновку відповідно до архітектурно – будівельних вимог щодо можливості переведення житлового приміщення у нежитлове, проведення реконструкції та надання замовником ескізного проекту, виконаного ліцензійним проектувальником, погодженого у встановленому порядку.
 
3.3. У випадку надання управлінням містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради висновку про відсутність можливості переведення житлового приміщення у нежитлове замовнику надається аргументована відповідь у встановленому законом порядку.
 
3.4. Після надання замовником погодженого ескізного проекту управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради готує проект рішення на чергове засідання виконкому міської ради про переведення житлових приміщень у нежитлові по розташуванню об'єктів  торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів.
 
4. Зміст рішення виконкому міської ради  про переведення
житлового приміщення у нежитлове
 
4.1. Рішення виконкому міської ради про переведення житлового приміщення у нежитлове повинно містити дані про:
- переведення житлового приміщення у нежитлове для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів;
 
та вимоги щодо зобов'язання замовника:
- оформити правові документи на землекористування із вказівкою на цільове призначення об'єкта;
 
- розробити робочий проект та погодити його у встановленому законом порядку;
 
- отримати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки у встановленому законом порядку - у разі необхідності;
 
- укласти з адміністрацією відповідного району міста договір на утримання прилеглої території;
 
- отримати дозвіл на виконання будівельних робіт та ввести об'єкт в експлуатацію у встановленому законом порядку.
 
5. Прикінцеві положення
 
5.1. Інформація про прийняття рішення виконкомом міської ради про переведення житлового приміщення у нежитлове надсилається до відповідних адміністрацій районів міста.
 
5.2.Експлуатація не прийнятих у встановленому законодавством порядку об’єктів будівництва забороняється.
________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: