Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 23/27 від 2012-12-20

Про внесення змін до рішення міської радивід 21.04.11 №5/14 «Про затвердження Порядку переведення  житлових приміщень у нежитлові для розміщення  об'єктів торгівлі, побутового обслуговування,  громадського харчування, офісів у м. Миколаєві»


З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства та у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись ст.ст.26,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Внести зміни до рішення міської ради від 21.04.11 №5/14«Про затвердження  Порядку переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення  об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві».
         1.1. Викласти Порядок  переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві в новій редакції (додається).
                    
2.Управлінню громадських зв’язків Миколаївської міської ради (Ухмановській) опублікувати рішення в засобах масової інформації.
 
3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань підприємництва, інвестицій, торгівлі,побутового обслуговування та захисту прав споживачів (Женжеруху),  заступника міського голови Гуллєра В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 20 грудня 2012
№ 23/27




Порядок
переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення  об'єктів
торгівлі, побутового обслуговування,  громадського харчування, офісів
у м. Миколаєві



1. Загальні положення
 
1.1. Порядок переведення житлових приміщень у нежитлові для розміщення об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів у м. Миколаєві ( далі - Порядок) регламентує процедуру переведення житлових приміщень будівель у нежитлові з метою розташування об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів.
 
1.2. Розміщення об'єктів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе та іншого)дозволяється в окремо розташованих будівлях чи в будівлях, де немає житлових приміщень, або в будівлях житлових будинків за згодою громадян, які мешкають по периметру відповідного приміщення.
 
1.3. У цьому Порядку термін «замовник» вживається в такому значенні «фізична або юридична особа, якій відповідне житлове приміщення належить на праві приватної власності».
 
2. Порядок переведення житлового приміщення у нежитлове
 
2.1. Для переведення житлового приміщення у нежитлове замовник подає відповідну заяву на ім’я міського голови, до якої додаються:
 
- нотаріально засвідчена копія документа, який підтверджує право власності замовника на житлові приміщення;
 
- копія технічного паспорта приміщення, виданого КП „ММБТІ”;
 
- виписка з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, якщо замовник є суб'єктом підприємницької діяльності;
 
- копія паспорта;
 
- довідка з житлово-експлуатаційного підприємства про те, що у зазначеному житловому приміщенні мешканці не зареєстровані;
 
- у випадку розташування квартири у будинку, де створене об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (надалі – ОСББ), письмову згоду  уповноваженого органу об’єднання на зміну статусу житлових приміщень на нежитлові із вказівкою на цільове призначення.
 
- погодження громадян при розміщенні об'єктів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе та іншого), які мешкають по периметру відповідного приміщення.
 
3. Порядок розгляду документів
 
3.1. Заява з перерахованими вище документами направляється до                    управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради, яке формує пакет документів і надає до постійної комісії міської ради з питань підприємництва, інвестицій, торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів, яка надає рекомендації щодо доцільності розташування об'єкта торгівлі, побутового обслуговування та громадського харчування на даному місці.
 
3.2.Витяг з протоколу з рекомендаціями постійної комісії міської ради з пакетом документів надсилається до управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради для подальшого розгляду і підготовки висновку відповідно до архітектурно – будівельних вимог щодо можливості переведення житлового приміщення у нежитлове та надання замовником ескізного проекту, виконаного ліцензійним проектувальником, погодженого у встановленому порядку.
 
3.3. У випадку надання управлінням містобудування та архітектури Миколаївської міської ради висновку про відсутність можливості переведення житлового приміщення у нежитлове замовнику надається аргументована відповідь у встановленому законом порядку.
 
3.4. Після надання замовником погодженого ескізного проекту управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради готує проект рішення на чергове засідання виконкому міської ради про переведення житлових приміщень у нежитлові по розташуванню об'єктів торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів.
 
4. Зміст рішення виконкому міської ради  про переведення
житлового приміщення у нежитлове
 
4.1. Рішення виконкому міської ради про переведення житлового приміщення у нежитлове повинно містити дані про:
- переведення житлового приміщення у нежитлове для розміщення об'єктів  торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, офісів;
 
5. Прикінцеві положення
 
5.1. Інформація про прийняття рішення виконкомом міської ради про переведення житлового приміщення у нежитлове надсилається до відповідних адміністрацій районів Миколаївської міської ради.
________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: