Мапа порталу

Міська влада проводить позапланові інспекції навчальних закладів

На виконання доручення першого заступника міського голови Володимира Криленка управління освіти почало проводити позапланові перевірки шкільних та дошкільних закладів освіти щодо дотримання вимог з організації харчування дітей.

У п’ятницю, 22 лютого, комісія за участі фахівців управління охорони здоров’я, міської санітарно-епідеміологічної станції, представників закладів освіти провела ревізію в школах №51 та №32, а також у дитячих садочках № 52 та №141.

Спершу інспекція побувала у дошкільному навчальному закладі № 52 “Маяк”. Наразі його відвідує 310 малюків. Як розповіла завідувач садочку Тетяна Січева, ДНЗ забезпечує збалансоване харчування дітей, необхідне для їх нормального росту і розвитку, із дотриманням натурального набору продуктів, визначених у нормативних документах.

- 20 лютого слідчі Заводського району надали мені постанову суду про дозвіл на обшук у харчоблоці. Вилучені  сир твердий, сир кисломолочний та масло. Зі свого боку ми надали усю наявну документацію, сертифікати якості продукції, яку нам постачає КВП. Продукти харчування та продовольча сировина надходять в навчальний заклад разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість. Продукти, на які немає передбачених нормативною базою сертифікатів, що підтверджують їх безпеку, і строк придатності до вживання яких закінчився, ми не маємо права ні приймати, ні використовувати у приготуванні страв, - наголошує Тетяна Січева.

Не нарікають на якість харчування і батьки вихованців, що навчаються в дитячому садочку №52.

- Як мама, якій не байдуже, чим харчується її дитина, я особисто зацікавлена  у якості продуктів, що дають у дитсадку, - зазначає Олена Іваненко, член батьківського комітету при ДНЗ №52. - Моя дитина відвідує заклад четвертий рік поспіль, скарг не виникало.

Комісія оглянула, як видають страви з харчоблоку, проаналізувала тижневе меню, технологію приготування їжі для дітей, а також висловила керівництву ряд зауважень щодо усунення наявних недоліків.

Після інспектування їдальні оглянули й технічний стан будівлі. За словами керівника ДНЗ №52, у садочку послідовно оновлюють матеріально-технічну базу: здійснена заміна застарілих вікон на енергозберігаючі – металопластикові, виконано капітальний ремонт покрівлі. Наразі є нагальна потреба в оновленні харчоблоку.

Представники комісії звернули увагу колективу дошкільного навчального закладу на необхідність завчасно готувати бюджетні заявки й надавати їх до управління освіти.

На дотримання вимог з організації харчування дітей в цілому та, зокрема, на якість продуктів харчування, що постачаються, дотримання технології приготування їжі для дітей, санітарний стан харчоблоків перевірили також ДНЗ№141, школи №32 та №51.

Керівництву навчальних закладів доведено інформацію щодо посилення контролю за організацією харчування дітей.

Представник управління освіти Надія Іванова поінформувала, що медичний персонал ДНЗ разом з батьками здійснює постійний контроль за організацією харчування, у тому числі за умовами і строками зберігання продуктів харчування та їх реалізації, технологією приготування страв.

- У дитячому раціоні має бути лише здорова та якісна їжа: це свіжі овочі, фрукти, риба, м’ясо тощо. В меню чітко визначено перелік страв, кухарі повинні його дотримуватись. Щомісяця разом з батьками проводимо перевірку якості харчування дітей. Ми відкриті до діалогу. Так, зауваження іноді трапляються у батьків. Проте вони пов’язані, перш за все, зі складом меню, індивідуальними уподобаннями дітей. Ми ж не маємо права його змінювати самостійно, адже це - порушення законодавства. Наше головне завдання - контроль за якістю продукції, перевірка документів, - резюмувала Надія Іванова.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/2_2019/22022019_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: