Мапа порталу

У Миколаєві створили електронну карту колодязів інженерних мереж

Фахівці Миколаївської мерії розробили електронну карту  колодязів інженерних мереж. Цей продукт дасть можливість впорядкувати розміщення таких об'єктів, мінімізує кількість безгоспних колодязів.

Про це стало відомо в понеділок, 24 вересня, під час апаратної наради, яку провів перший віце-мер Володимир Криленко.

Так, під час наради начальник міського відділу стандартизації та впровадження електронного урядування Дмитро Канарський презентував розробку. Він зазначив, що на даний момент на карту нанесено кілька шарів даних. Там можна побачити фото і адреси люків, отримати інформацію про їх стан, балансоутримувача, якщо він є.

- До кожного люка прив'язані певні дані. Ми можемо дізнатися його стан, тип об'єкта. У кожної споруди є свій номер відповідно до номенклатури. У паспорті кожного об'єкта вказано балансоутримувача, якщо він є. На карті ці об'єкти можна відсортувати, вказавши певні характеристики. Там можна також відзначити необхідність будівництва нового об'єкта, - зазначив Дмитро Канарський.

За його словами, карта заповнена приблизно на 20 відсотків. Поки що на неї нанесли об'єкти КП «ЕЛУ автодоріг».

- Однак на карту можна нанести будь-які шари даних, - сказав Дмитро Канарський, підкресливши, що туди можна внести інформацію про об'єкти підприємств, у яких є інженерні споруди - КП «Миколаївводоканал», Миколаївської ТЕЦ, Миколаївоблтеплоенерго, Укртелекому тощо.

Володимир Криленко дав доручення активізувати роботу з наповнення електронної карти колодязів інженерних мереж. Це дасть можливість більш ефективно обслуговувати такі об'єкти.

 

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/240918)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: