Мапа порталу

У Миколаєві пройшов масовий велопробіг

У суботу, 26 травня, в Миколаєві пройшов масовий велопробіг. Такий захід відбувається в нашому місті вже 11 рік поспіль.

За традицією велолюбителі стартували від Соборної площі. Організатори зазначають, що до акції приєдналося понад тисячу осіб. У велопробігу також взяв участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Мер Миколаєва подякував миколаївцям і наших гостям, які взяли участь у Велодні, за активну громадянську позицію і прагнення вести здоровий спосіб життя. Олександр Сєнкевич попросив велосипедистів особливу увагу приділяти безпеці на дорозі, адже від цього залежить їхнє здоров'я і життя.

Олександр Сєнкевич визнав, що сьогодні в Миколаєві існують проблеми з розвитком велосипедної інфраструктури. При цьому він зазначив, що ініціюватиме перед депутатським корпусом виділення з міського бюджету грошей на вирішення цього питання.

- Найближчим часом на сесії міської ради ми будемо перерозподіляти бюджетні кошти, і я запропоную завершити справу, яку ми розпочали в минулому році, виділивши гроші на розробку проекту на велодоріжку, яка з'єднає Інгульський і Корабельний райони. У минулому році ми закладали кошти в бюджеті, однак ці гроші перерозподілили на вирішення інших питань. Вже розроблено технічне завдання, залишилося підготувати проект. І я буду ініціювати виділення грошей. Але чи виділять їх, залежить вже не від мене. Тому я пропоную ініціативній групі виступити на найближчій сесії міської ради, коли будуть перерозподіляти кошти бюджету, - сказав Олександр Сєнкевич.

За словами міського голови, на розвиток велосипедної інфраструктури повинні були виділяти 5% від обсягу дорожнього фонду. Однак в бюджеті на 2018 рік на капітальний ремонт миколаївських доріг кошти взагалі не були передбачені. Гроші були заплановані тільки на поточний і аварійний ремонт доріг, проте через поганий стан дорожніх артерій гроші на велоінфраструктуру виділити не вийшло.

- Але я обіцяю, що при формуванні бюджетного запиту на ремонт доріг від департаменту ЖКГ ми обов'язково 5% від суми будемо передбачати на розвиток велосипедної інфраструктури, - додав Олександр Сєнкевич.

При цьому, міський голова звернувся до велосипедистів брати біль активну участь у розвитку велоінфраструктури.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/260518)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: