Мапа порталу

Як в Миколаєві ремонтують дороги в 2018 році

У Миколаєві розпочали відновлення асфальтового покриття доріг. Так, на даний момент проведені тендери з ямкового ремонту. Підрядні підприємства вже виконали частину запланованих робіт. Про це у понеділок, 2 квітня, розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько.

- Були укладені відповідні договори. І на сьогоднішній день вже виконані роботи та забезпечено проїзд по пр. Центральному, вул. Карпенко, вул. Курортної. Найближчим часом почнеться ремонт покриття по пр. Миру, пр. Богоявленському, вул. Екіпажної, вул. Троїцької, вул. Космонавтів, - сказав Андрій Палько.

За його словами, планується, що до кінця квітня основний обсяг робіт з ямкового ремонту буде виконано.

Як зазначив Андрій Палько, покриття деяких доріг почало приходити в непридатність через неякісно виконаний ремонт. Фахівці департаменту ЖКГ спільно з представниками підрядних організацій провели обстеження технічного стану дорожнього покриття після зимового періоду 2017-2018 рр. За результатами обстеження було складено попередній перелік дефектів, які повинні бути усунені відповідно до гарантійних зобов'язань.

- Ми провели претензійну роботу з підрядними організаціями для усунення виявлених дефектів. На сьогодні вони приступають до робіт. За наявними зобов'язаннями роботи повинні бути завершені до 15 квітня поточного року, - розповів Андрій Палько.

Якщо ж до цього терміну недоліки не будуть усунуті, департамент ЖКГ подасть позовні заяви.

У цілому, над відновленням асфальтового покриття доріг будуть працювати близько 10 бригад. Крім того, ще 5 бригад підрядних підприємств займуться усуненням виявлених дефектів.

Також Андрій Палько зазначив, що найскладніша ситуація склалася з дорогами, які знаходяться на балансі служби автомобільних доріг в Миколаївській області. Це вул. Веселинівська, Одеське шосе, міст через р. Південний Буг, вул. В. Морська (до вул. Пушкінської), вул. Нікольська (від вул. Пушкінської до вул Б. Морської), вул. Пушкінська (від вул. В. Морської до Інгульського мосту), пр. Героїв України, дорога через р. Інгул. Крім того, на балансі служби автомобільних доріг в Миколаївській області знаходяться дороги по вул. Малко-Тирнівській (від вул. Арх. Старова до Олександрівського шосе), Олександрівському шосе, вул. Софіївській, вул. Кіровоградській, Баштанському шосе, вул. Силікатній.

Покриття зазначених магістралей знаходиться в незадовільному стані.

- Місто не може фінансувати роботи з ремонту цих доріг. Це повинна робити служба автомобільних доріг. Нами неодноразово направлялися звернення, щоб дороги відремонтували. Частина робіт була проведена. Але це лише мала частка в порівнянні з тим, що ще необхідно зробити. Тому ми й далі буде направляти звернення, щоб служба автомобільних доріг забезпечила проїзд, - додав директор департаменту ЖКГ.

У цілому на виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах комунальної власності в Миколаєві в 2018 році передбачено понад 88 млн. грн.

Нагадаємо, що Миколаївська міська рада проводить претензійну роботу до підрядних організацій за неякісно проведений капітальний ремонт доріг у 2017 році

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/010418)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: