Мапа порталу

Якщо виконком схвалить проект рішення управління освіти, до 1 вересня середні та дошкільні навчальні заклади міста мають визначитися, чи потрібна їм фінансова автономія

У четвер, 22 березня, постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради повторно розглянула колективне звернення батьківських комітетів навчальних закладів міста Миколаєва щодо вирішення проблемних питань стосовно переведення навчальних закладів на самостійне харчування. На попередньому засіданні комісії питання вже піднімали, проте тоді не було кворуму, аби ухвалити рішення, тож, обговорення перенесли.

Начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко поінформувала, що наразі укладається угода з комунально-виробничим підприємством з організації харчування, тому перехід закладів на самостійне харчування можна трохи відкласти. Вирішили діяти трохи в іншому форматі. Управління освіти готує проект рішення виконкому про фінансову автономію закладів освіти.

Прикінцевими положеннями Закону України «Про освіту» передбачено, що порядок діловодства і бухгалтерського обліку у закладах загальної середньої освіти визначається керівником відповідно до законодавства. За рішенням керівника закладу загальної середньої освіти чи іншого типу, ведення бухгалтерського обліку може здійснюватись самостійно або через централізовану бухгалтерію. Тож, новим проектом рішення виконкому керівникам закладів середньої та дошкільної освіти буде надано право до 1 вересня 2018 року визначитися стосовно фінансової автономії, - розповіла Ганна Личко.

Вона додала, що за цей час міська влада ретельно опрацює питання забезпечення необхідної фінансової та організаційної підтримки.

Депутати підтримали звернення батьківських комітетів та відзначили, що управління освіти має комплексно підійти до вирішення проблемних моментів.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради  

IMAGE FOLDER (/files/News/23032018_5)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: