Мапа порталу

До кінця 2018 року у міській школі №51 планують капітально відремонтувати усі санвузли

У четвер, 15 березня, відбулася виїзна робоча нарада у міській школі №51. Зазначимо, що на ім'я секретаря Миколаївської міської ради Тетяни Казакової надійшло звернення від батьків дітей, які навчаються у школі №51, з проханням вирішити ситуацію з ремонтом санвузлів.

Реагуючи на озвучені миколаївцями проблеми та з метою перевірки ситуації в навчальному закладі, секретар міської ради надала доручення терміново провести виїзну робочу нараду за участі начальника управління інформаційної політики та міжнародних відносин департаменту міського голови Микити Козиренка, начальника управління освіти Ганни Личко, представників підрядної організації та громадськості.

Як стало відомо у ході наради, орієнтовна вартість проекту капітального ремонту усіх санвузлів у навчальному закладі складає 1 млн 22 тис. грн.

- На першому етапі з міського бюджету було спрямовано 300 тис. грн. У 2017 році відремонтовано два санвузли на 3 поверсі, залишилось облаштувати індивідуальні кабінки. На даний момент є потреба у додатковому фінансуванні, щоб виконати ремонт санітарних кімнат на 1 та 2 поверхах, - зазначив представник підрядної організації.

За словами Ганни Личко, управлінням освіти подано пропозиції до проекту рішення міської ради про перерозподіл бюджету на 2018 рік. При цьому вона зазначила, що необхідну для завершення ремонту суму передбачено, і відповідне рішення погодили усі постійні комісії міської ради.

- Управління освіти зверталося до міської ради з проханням передбачити 823 тис. грн для завершення капітального ремонту санвузлів,  депутати підтримали це питання. Якщо на сесії міської ради перерозподіл бюджетних призначень буде погоджено, ми зможемо завершити ремонтні роботи у поточному році, - підкреслила Ганна Личко.

На даний момент у школі працює один санвузол на 1 поверсі. Микита Козиренко підкреслив - якнайшвидше вирішити проблему можна тільки спільними зусиллями міської влади, депутатського корпусу та громадськості.

-Виправити ситуацію слід у найкоротші терміни. Це питання на особистому контролі секретаря міської ради Тетяни Казакової. Сьогодні наше головне завдання - знайти можливі варіанти виходу з цієї ситуації та скласти оперативний план дій. Від результату залежить в першу чергу комфорт дітей, - сказав начальник управління інформаційної політики та міжнародних відносин.

Під час огляду приміщень, у яких на даний момент тривають ремонтні роботи, виявлено недоліки, та озвучено ряд зауважень до підрядної організації. Однак, підрядник зазначив, що фірма виконувала ремонт згідно затвердженого проекту.

-Організація,  яка виконує ремонти, не має права вносити будь-які зміни в проектно-кошторисну документацію. Ми зверталися до автора проекту, але на жаль, він відмовляється його коригувати.

Найближчим часом буде проведена робоча зустріч з автором проекту та підрядною організацією для того, щоб знайти спільне рішення у цьому питанні.

У ході виїзної наради представники міської ради оглянули стан інших шкільних приміщень, у яких було проведено ремонтні роботи, перевірили і якість харчування. Так, у спортивній залі школи №51 оновлене знаряддя - шведська стінка, баскетбольні кільця та інше. У їдальні - відремонтована стеля.  

Відділ інформаційного забезпечення міської влади

IMAGE FOLDER (/files/News/15032018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: