Мапа порталу

Багато планів та нових експозицій, - Володимир Топчий розповів про розвиток Миколаївського зоопарку

Зоопарк у Миколаєві налічує 116 років та вважається одним з найкращих в Україні. Для гостей міста зоопарк є обов'язковим місцем відвідування, тому у пріоритеті для керівництва закладу створити максимально комфортний простір для утримання тварин та умови для дозвілля відвідувачів закладу.

Про особливості догляду за мешканцями зоопарку у зимовий період та майбутні плани розповів у коментарі директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий.

- Щорічно місто виділяє кошти на поточне утримання зоопарку - це часткова оплата кормів, комунальних послуг, зарплата співробітників. Підготовка до зими почалася ще з літа. Наразі усі тварини забезпечені повноцінним харчуванням та почувають себе добре, - сказав Володимир Топчий.

Також керівник закладу  прокоментував ситуацію з умовами перебування лисиць у зоопарку, - у наступному році для них планується побудувати новий сучасний вольєр. Зазначимо, що на даний момент вольєр для лисиць -  одна з найстаріших будівель в зоопарку, яка потребує реконструкції. За попередньою оцінкою, на її капітальний ремонт необхідно понад 5 млн грн.

- Часто небайдужі миколаївці приносять в зоопарк лисенят, єнотовидних собак, які постраждали від укусів інших тварин або були знайдені на вулиці і потребують допомоги. Ми проводимо реабілітацію тварин, а також думаємо, як забезпечити їм комфортні умови для проживання в зоопарку. Всі лисиці живуть в спеціально обладнаних вольєрах, вони чисті та доглянуті. Наше головне завдання сьогодні - поліпшити умови утримання тварин, облаштувати вольєри, знайти нових і цікавих особин, - зазначив керівник зоопарку. - За рахунок коштів з міського бюджету ми придбали огорожу для нового вольєра, де будуть мешкати лисиці. Крім того, зроблено проект вольєра для коней і верблюдів, будівництво буде коштувати приблизно 16 млн. грн. Планів багато, але безумовно, їх реалізація залежить і від обсягів фінансування.

Є на меті створити і нові експозиції у Миколаївському зоопарку. Так, за рахунок коштів від господарської діяльності зоопарку планується завершити реконструкцію зимових вольєрів у відділі орнітології та омолодити колекцію тварин.

- У 2018 році зоопарк поповниться новими тваринами, рішення європейського координатора вже отримали. Також у 2018 році плануємо  зробити нову експозицію "Нічний світ тварин", на даний момент проводимо підготовчу роботу, - резюмував керівник закладу.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, в день урочистого святкування 116-річчя зоопарку відкрили новий літній вольєр для екзотичних черепах.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/24012018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: