Мапа порталу

Виконком міськради прийняв рішення направити майже 560 тис.грн. на підвищення пожежної безпеки миколаївських шкіл

На проведення робіт з підвищення пожежної безпеки загальноосвітніх навчальних закладів Миколаєва, додатково направили понад 557 тис. грн. Таке рішення було прийнято в середу, 6 грудня, під час позачергового засідання виконкому міської ради.

- Даний проект рішення виконкому міськради обумовлений необхідністю виконання першочергових заходів пожежної безпеки в тих навчальних закладів, на які за результатами перевірки головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області подано позови до суду. Зауваження, які не вимагають значних капіталовкладень, вже усунені. У той же час фінансово затратні є такі заходи, як установка автоматичної пожежної сигналізації, обладнання системи захисту від блискавок, обробка спеціальним протипожежним засобом дерев'яних покрівель, - сказала в.о. начальника освіти міськради Ганна Деркач.

Вона зазначила, що для вирішення цих проблемних питань пропонується перерозподілити кошти міського бюджету.

За її словами вже замовлено розробку проектно-кошторисна документація для обладнання автоматичною пожежною сигналізацією навчальних закладів, які найбільше цього потребують. Така документація повинна бути готова до кінця цього року.

- У нас є ще 47 тисяч гривень, які не ввійшли в цю суму, вони будуть спрямовані на вирішення порушених питань в одному дитячому садку, - додала Анна Деркач.

В цілому ці гроші будуть спрямовані на підвищення пожежної безпеки будівель 6 шкіл і 1 дитячого садка.

Дане рішення виконкому міськради повинна ще буде узгодити постійна комісія міської ради з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально - економічного розвитку.

Крім того, за пропозицією в.о. міського голови - секретаря міської ради Тетяни Казакової було прийнято рішення знайти в міському бюджеті додаткові гроші для виконання робіт з підвищення пожежної безпеки в міських закладах культури.

Після   перерви в засіданні виконкомі міськради начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров зазначив, що за пропозицією Тетяни Казакової була знайдена можливість перерозподілити бюджетні кошти, необхідні для розробки проектно-кошторисної документації для установки в двох установи культури автоматичної пожежної сигналізації. Дане рішення також повинна буде узгодити комісія міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально - економічного розвитку.

 

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/061217)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: