Мапа порталу

Громадський бюджет 2018: миколаївці подали 117 сучасних інноваційних проектів з розвитку усіх районів міста

У понеділок, 20 жовтня, у Миколаєві завершився етап прийняття проектів бюджету участі, що реалізується в рамках програми “Громадський бюджет м. Миколаєва” на 2018 рік.

До міської ради надійшло 117 проектів, з них: 64 великих та 52 малих. Одну заявку було повернуто автору у зв’язку з невідповідністю умовам програми.

Запропонувати свої ініціативи городяни мали можливість з 5 жовтня по 20 листопада 2017 року двома шляхами: - у паперовому вигляді, поштою або особисто надати заявку до відділу по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, або електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів.

Зазначимо, що протягом вказаного періоду щоп’ятниці у міській раді працівниками департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради проводилася консультаційно-роз’яснювальна робота для усіх зацікавлених городян.

Усі «паперові» проекти були розміщені на офіційному веб-сайті міської ради. Переглянути проекти може кожен бажаючий, опрацьовані заявки було опубліковано у розділі “Громадянам”, далі - “Громадський бюджет” - підрозділ  “Реєстр поданих проектів”. (Посилання: https://mkrada.gov.ua/content/podani-proekti.html.) На окремому веб-сайті “Громадський бюджет” на даний момент ведуться технічні роботи.

Більшість проектів містян передбачають облаштування спортивних та дитячих майданчиків, велопарковок, зупинок громадського транспорту, зон відпочинку, благоустрій дворів. За територіальним спрямуванням найбільше проектів миколаївці хочуть реалізувати у Центральному районі (37). Автори 12 проектів бажають реалізувати свої ідеї у всіх районах Миколаєва.

Приємно, що з’явилися і цікаві ідеї з облаштування скверів, встановлення пам’ятників, скульптурних композицій українських митців в парках та на площах м.Миколаєва, проведення фестивалів та  організації дозвілля молоді з елементами національно-патріотичного виховання.

Миколаївці пропонують створити культурно-народний центр, сучасну творчу лабораторію на базі міської школи та смарт-простір біля бібліотек, інтернет-кафе для людей поважного віку, освітній центр перекваліфікації ІТ-спеціалістів,  перетворити пляж “Чайка” в громадський простір зі спортивною зоною та місцем для bookcrossing, створити на базі Миколаївського науково-методичного центру STEM-лабораторії для занять робототехнікою, впровадити заходи з популяризації енергозбереження та багато інших масштабних проектів.

Свої ідеї, спрямовані, зокрема,  на поліпшення комфорту проживання та культурний розвиток, подавали і мешканці найвіддаленіших районів міста. Так, жителі мкрн Велика Корениха за кошти “громадського бюджету” запропонували відкрити безкоштовний кінотеатр під відкритим небом для організації цікавого дозвілля мешканців та облаштувати сучасний спортивний майданчик.

Серед іншого проекти щодо впровадження роздільного збору сміття, створення інклюзивного простору для маленьких миколаївців з особливими освітніми потребами, безпечні вулиці з 3-D переходами, облаштування зупинок громадського транспорту динаміками із приємною “Lounge” музикою та безкоштовним Wi-Fi (Проект «Musical City» пропонують реалізувати на усіх зупинках громадського транспорту у Миколаєві).

Проекти буде передано на розгляд експертної ради. За його результатами буде прийматися рішення щодо допуску проектів до загальноміського голосування.

Дякуємо мешканцям міста за активність!

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/22112017_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: