Мапа порталу

Миколаїв приєднався до проекту "Відкрите місто”

У четвер, 17 серпня,  Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав тристоронній меморандум про співпрацю між Миколаївською міською радою, Міжнародною благодійною організацією "Фонд Східна Європа" та КУ "Агенція розвитку Миколаєва" в рамках реалізації спільного проекту "Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади" в м.Миколаєві.

Головним інструментом проекту є платформа www.opencity.in.ua.

За її допомогою кожен мешканець міста, який приєднався до платформи, може ініціювати вирішення важливої для громади проблеми. Для цього слід описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронний запит. Також платформа передбачає можливість перевірити,  в якому статусі знаходиться проблема, позначена громадянином: прийнята в роботу, вирішена чи знаходиться на етапі вирішення. Для зручності у використанні також будуть створені мобільні додатки на IOS та  Android.

- Співпраця з МБО "Фонд Східна Європа" є дуже важливою для нашого міста, адже це реалізує можливість формування громадського впливу на міську владу. Крім того, таким чином ми плануємо зміцнити партнерство між громадським сектором, бізнесом та місцевою владою в процесі вирішення актуальних проблем  громад, -  зазначив  Олександр Сєнкевич.

За словами Президента МБО "Фонд Східна Європа" Віктора Ляха, проект “Відкрите місто” наближує владу до громадян та створює дієвий механізм вирішення найгостріших місцевих проблем у сфері ЖКГ, благоустрою, утримання територій та інших питань.

- Реалізація платформи у містах та територіальних громадах для "Фонду Східної Європи" є певною соціальною інвестицією. Для того, щоб вирішити будь-яку проблему, яка сталася біля дому або на вулицях міста, не потрібно писати офіційні документи та довго чекати відповідь, кожен може просто зробити фото на свій смартфон та залишити повідомлення на карті веб-сайту. Така практика успішно реалізована у багатьох містах України. Система також надає можливості для інших форм залучення громадян, наприклад, деякі міста впровадили проект “місто своїми руками”, основна мета якого - залучення бізнесу, який міг би надати кошти на придбання матеріалів для того, щоб люди за бажанням своїми силами могли створити цікавий об’єкт або впорядкувати сквер, парк чи прибудинкову територію,  - резюмував Віктор Лях.

Зазначимо, що на даний момент у проекті “Відкрите місто” беруть участь 50 міст та об’єднаних територіальних громад України. Важливою умовою участі в проекті є готовність місцевих органів влади працювати спільно, прозоро та публічно.

 Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/17082017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: