Мапа порталу

У Миколаєві з 2014 року діє електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів, - міське управління освіти

Миколаїв першим в області з березня 2014 року розпочав впровадження електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів за допомогою «ІСУО «Курс дошкілля».

 Метою програми є:

• забезпечення права дитини на доступність здобуття дошкільної освіти у закладі м. Миколаєва;

• спрощення процедури обліку дітей до вступу у заклад;

• створення рівності умов для реалізації здібностей, таланту, всебічного розвитку кожної дитини;

• забезпечення доступу до інформації про заклад, що є у комунальній власності територіальної громади м. Миколаєва;

• запровадження єдиного підходу щодо обліку та приймання дітей у закладі;

• здійснення обліку дітей, які мають відвідувати заклади міста.

Електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів  дає змогу точніше прогнозувати наповнюваність закладів та  відповідно реагувати на суспільне замовлення на дошкільну освіту.

Електронна база забезпечує відкритий доступ до інформації щодо прийому дітей до дошкільного навчального закладу  та мінімізує людський вплив на порядок прийняття дітей, зменшуючи корупційні ризики, батьки мають можливість через інтернет зареєструвати свою дитину в черзі до дошкільного навчального закладу, який вони обрали, і відповідно відслідковувати просування цієї черги, а також бачити реальну картину наповнюваності  дошкільного закладу.

Оформлення заяви можно здійснити особисто через сайт управління освіти Миколаївської міської ради (www.osvita-mk.orq.ua)  «Реєстрація до дитячого садочку», або у відповідального в дошкільному закладі, куратора управління освіти.

Така інформація була направлена на запит агентства «Слово і Діло» у липні 2016 року.

За ініціативи міського голови Сєнкевича О.Ф. у 2016 р. на порталі «Миколаївська міська рада» розміщено інформацію про електронну  реєстрацію в ДНЗ з посиланням на портал ІСУО, де є можливість зареєструватися  та відстежити чергу щодо влаштування, наведено алгоритм реєстрації, який  може бути оновлений лише у разі зміни програмного забезпечення. Щорічно оновлюється  мережа дошкільних навчальних закладів міста.

Управління освіти міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: