Мапа порталу

Мер - юним фізикам і математикам: «Наука допомагає заробляти гроші»

«Молодіжна хвиля» захлиснула сьогодні, 14 травня, учасників науково-творчого фестивалю, який відкрився у Миколаївському Національному університеті ім. В.О. Сухомлинського.
Ось уже другий рік студенти і викладачі механіко-математичного факультету університету напередодні Дня науки занурюють студентів, абітурієнтів і школярів у світ цікавої науки: проводять квести та демонструють наукові досліди в різних тематичних студіях.
Міський голова Олександр Сєнкевич, пройшовши успішно квест, привітав учасників розумного фестивалю.
- Наука нині у нас не в великій пошані й даремно. В університеті нам викладали таку дисципліну «Розпізнавання образів», яка, як мені тоді здавалося, не дуже корисна. А через кілька років в новинах я побачив, що мій викладач зі студентами створили програму з розпізнавання фотографій в мережі Інтернет і продали ідею компанії Google за мільйони доларів. Ось так наука допомагає заробляти гроші. Якщо займатися наукою і віддавати їй усі свої сили, обов'язково досягнете успіху. Бажаю вам провести фестиваль з максимальною користю. Знання - це важлива цінність для кожної людини, - напучував юних вчених мер.
Як розповів декан механіко-математичного факультету Анатолій Володимирович Овчаренко, завдяки фестивалю «Молодіжна хвиля» вдається знайти майбутніх Ландау, Глушкових, Остроградських й розвивати їх таланти.      

IMAGE FOLDER (/files/News/435)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: