Альтернативне водопостачання: практичні рішення для вашого закладу
Внаслідок воєнної агресії Миколаїв залишився без централізованого водопостачання з квітня 2022 року, що створило критичну проблему забезпечення питною водою. Незадовільна якість питної води та порушення санітарно - гігієнічних норм водопостачання можуть стати причиною виникнення харчових отруєнь, інфекційних та неінфекційних захворювань серед споживачів. Тому дотримання санітарних норм є вкрай важливим.
Для вирішення питання забезпечення закладів громадського харчування та торгівлі питною водою гарантованої якості визначені альтернативні методи забезпечення цих закладів питною водою гарантованої якості.
Альтернативні джерела водопостачання включають: облаштування систем доочистки (зворотний осмос), підключення до свердловин з контролем якості, використання привозної води гарантованої якості в сертифікованих ємностях, знезараження привозної водигарантованої якості перед використанням ультрафіолетом або ультразвуком з ціллю подовження терміну використання питної води.
Важливо пам’ятати! Питна вода, призначена для споживання людиною, повинна бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад.Неякісна вода може призвести до важких захворювань.
За консультаційною допомогою з питань забезпечення закладів громадського харчування та торгівлі питною водою гарантованої якості суб’єкти господарювання можуть звернутися до Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: місто Миколаїв, вул. Обсерваторна,4, за номерами телефонів (0512)70-93-77, (0512) 70-93-74, (0512) 70-94-36.
Більше інформації на офіційній сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області у Fecedook: https://www.facebook.com/share/v/1SQWULeDJg/?mibextid=wwXIfr