Мапа порталу

Миколаївські реабілітологи повертають до повноцінного життя постраждалих внаслідок війни

У Миколаївській міській лікарні №4 працює реабілітаційний центр. Там лікарі-реабілітологи опікуються відновленням людей, які через війну втратили кінцівки і тепер мають протези. Також працюють і з тими, хто має захворювання опорно-рухового апарату. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Наразі в реабілітаційному центрі більше двох десятків пацієнтів проходять курси реабілітації амбулаторно і понад 20 - стаціонарно. Терміни відновлення кожного різняться, відзначають лікарі, адже це залежить від складності травми, процесу одужання та мотивації пацієнта.

Зважаючи на чималу кількість травмованих, а також на те, що Миколаїв приймає херсонських і одеських пацієнтів, в міському управлінні охорони здоров’я планують створення протезно-ортопедичної майстерні при лікарні. У цьому проєкті допомагають німецькі партнери.

“Ми вже узгодили кандидатури наших працівників, які проходитимуть навчання по протезуванню та очікуємо на наших спонсорів, вчителів”, - розповіла начальниця управління охорони здоров'я Ірина Шамрай.

Нагадаємо, що паралельно місто планує придбати приміщення на території лікарні, щоб створити там майстернею з виготовлення протезів. Працюватиме вона на обладнанні, яке місту подарувала німецька компанія.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: