Мапа порталу

В Миколаєві учасниці програми Girls in STEM поділились проміжними результатами роботи над обраними проєктами

У Миколаєві вдруге виплатили стипендії учасницям програми Girls in STEM. Захід відбувся в міському молодіжному просторі в суботу, 5 жовтня.

Нагадаємо, що ця ініціатива спрямована надихнути, підтримати та створити можливості для розвитку дівчат, які обирають освіту в технічних і природничих сферах. Школярки обрали цікаву їм тему та проводять свої дослідження. Учасниці програми отримують наставництво, інтерактивні лекції та майстер-класи з кар'єрного розвитку, а також стипендію в загальному розмірі 150 євро, яка виплачується тричі протягом навчального року.

На заході були присутні засновниця організації Mykolaiv Water Hub Ганна Монтавон та одна з найбільших приватних спонсорок стипендії, засновниця берлінської компанії з розробки інновацій Startup Colors Марен Леше.

Це вже друга виплата стипендії та друга презентація проєктів. Вперше дівчата виступили з обраною темою у червні. Цього разу вони презентували роботу, яка була виконана за час, що минув та розповіли про подальші свої кроки. В онлайн форматі до заходу долучилися учасниці з Балти, Очакова та Шабо. Всі вони отримали корисні поради та рекомендації від іноземних експерток.  

“Сьогодні ми моніторили успіх дівчат в роботі: дехто змінював тему, дехто продовжує працювати в обраній. Шукали можливості для подальшого розвитку та їх підтримки. Є ті, хто вразив своєю наснагою, креативністю та втіленням своїх ідей. І ті, які потребують трохи більше часу. Ми обговорили умови участі в цій програмі та очікуємо від дівчат результатів,” - сказала Ганна Монтавон.

Наступна презентація проробленої роботи та виплата стипендій заплановані на лютий. Також в рамках програми планується створення мейкерспейс та виробництва мікроскопів у Миколаєві, щоб забезпечити дівчат технікою, яка необхідна для їх досліджень. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/October2024/07102024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: