Мапа порталу

Відзавтра “Миколаївелектротранс” запускає тролейбусний маршрут в Корабельний район

Тролейбусний маршрут до Корабельного району запрацює вже з 4 жовтня. Про це повідомили в КП “Миколаївелектротранс”. 

Новий маршрут працюватиме під номером 10 і проходитиме від вулиці Новозаводська (залізничний вокзал "Миколаїв-Пасажирський") через проспект Миру, вулицю Космонавтів, проспект Богоявленський, проспект Корабелів до кінцевої зупинки по вулиці Айвазовського та у зворотному напрямку. 

Наразі робота транспорту здійснюватиметься в тестовому режимі, тому можливі відхилення від опублікованих графіків, які в разі потреби буде скореговано.

Директор КП "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана також повідомив, що перший час на маршрути виходитиме шість тролейбусів, а надалі їх кількість буде збільшуватись. 

"Для нас наразі в пріоритеті забезпечити людей транспортом у пікові години перевезень. Зі збільшенням кількості тролейбусів з автономним ходом після проходження їх обкатки на маршрутах з контактною мережею ми будемо зменшувати інтервали руху. Але це гарний початок, що нашим працівникам вдалось знайти рішення, як почати тролейбусне сполучення з Корабельним районом ще до того, як буде зроблена повноцінна інфраструктура на кінцевій зупинці", — поділився директор КП.

Також Юрій Сметана відзначив, що на новому маршруті діятимуть такі ж самі правила перевезень, як і у всьому електричному транспорті Миколаєва. 

"Вартість проїзду залишається такою ж, незважаючи на суттєву протяжність маршруту: 8 гривень при купівлі квитка у водія та 7 гривень, якщо ви оплачуєте проїзд за допомогою QR-коду. Безкоштовний проїзд зберігається для визначених категорій, включаючи школярів та пенсіонерів за віком. Головне — мати при собі посвідчення, якщо ви користуєтесь пільговим проїздом", - підкреслив Юрій Сметана.

Нагадаємо, що перші тролейбуси з автономним ходом до 20 кілометрів Миколаїв почав отримувати з квітня цього року. Тоді ж Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич анонсував, що вони будуть використовуватись для сполучення з віддаленими районами міста, в першу чергу з Корабельним районом.

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: