Мапа порталу

Футуранок: у Миколаєві обговорили залученість молоді до відновлення міста

Сьогодні, 27 вересня, у Миколаєві відбулася платформа “Футуранок” та презентація принципів моделі відновлення Миколаєва. Захід пройшов за ініціативи Save the Children, Уряду Даніі? та міськоі? ради Миколаєва в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили. 

Діти та молодь є активними громадянами суспільства, які чітко усвідомлюють своі? потреби та мають власне бачення розвитку громад, тому вони повинні відігравати центральну роль у процесах і?х відновлення.

“Футуранок” має на меті створити безпечну платформу для обговорень питань відновлення Миколаєва, об’єднуючи різноманітних учасників з усього регіону та враховуючи потреби населення, особливо дітеи? та молоді.

У вітальному слові заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров підкреслив важливість молоді для розвитку та відновлення Миколаєва.  

“Подія, яка зараз відбувається, є важливою для всієї України. Війна внесла свої корективи в життя людей. Починаючи з 2022 року наше місто дуже сильно обстрілювалося. Тому відновлення - це важлива для нас тема. Наразі ми проводимо опитування про соціальні потреби містян та молоді зокрема і працюємо над Майстер-планом. Тільки те місто буде завжди живим, в якому є багато молоді. Миколаївська міська рада буде робити все, щоб наша молодь мала можливості розвиватися та розвивати наше місто, щоб Миколаїв був комфортним для життя”, - сказав Анатолій Петров

Привітали присутніх і голова Офісу Посольства Даніі? в Миколаєві Якоб Торрільд Гансен та директорка Save the Children в Украі?ні Соня Куш.

“Сучасні діти через 10 років будуть нашими партнерами. Тому що Данія через 10 років все ще буде в Миколаєві, це партнерство для нас стратегічне і ми тут надовго. Саме тому ми маємо вже сьогодні створити всі умови, щоб через 10 років нам було з ким співпрацювати”, - сказав Якоб Торрільд Гансен.

Після вітальних слів відбулася панельна дискусія “Діти та молодь в процесах відновлення та планування відбудови”. На ній представники міської ради та Save the Children представили результати дослідження потреб молоді та дітеи? в Миколаєві й залучення їх до процесів планування відновлення та відбудови міста.

На тематичних дискусіях учасники платформи обговорили такі пріоритети дітеи?, як освіту, економічні можливості та ментальне здоров’я й добробут.

Також присутні мали можливість взяти участь у багатьох цікавих активностях: подивитися на Миколаїв очима дітей через віртуальні окуляри, створити оригінальне фото за допомогою техніки малювання світлом, обрати пріоритети відновлення громад шляхом голосування та багато іншого. 

“Футуранок” - це перший подібний захід в Україні, він є пілотним і проходить тільки у Миколаєві. Але організатори мають у планах проводити його регулярно.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/27092024)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: